З Китаю до Києва привезли рекордний гуманітарний вантаж для боротьби з коронавірусом

З Китаю до Києва привезли рекордний гуманітарний вантаж для боротьби з коронавірусом

Фото: Associated Press

Військовий літак привіз маски, респіратори, захисні костюми та інше медичне обладнання.

Сьогодні, 24 червня, до Києва з Пекіну військовим літаком доправили найбільший за обсягами гуманітарний вантаж для протидії поширенню COVID-19. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Прибули понад 1 млн захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19, дезінфектанти і антисептики.

"До формування вантажу в Китаї долучилися 39 державних і приватних організацій, міністерств, відомств, регіональних урядів, вищих навчальних закладів, компанії, члени Китайської торгової Асоціації, китайська діаспора в Україні, Пекінське товариство Червоного Хреста, Китайська Асоціація випускників українських вузів, Асоціація журналістів КНР, Китайська академія суспільних наук, китайські активісти", - йдеться у повідомленні.

Вантаж буде розподілено Міністерством охорони здоров'я серед ЦОВВ, державних лікарень Києва та регіонів, низки обласних і міських держадміністрацій, університетів, організацій, зокрема Товариства Червоного Хреста, ТПП, Спілки журналістів тощо.

Крім того, літаком ЗСУ було доставлено в Україну десять апаратів штучної вентиляції легень, подарованих президенту України Володимиру Зеленському засновником "Alibaba Group" Джеком Ма.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський поставив завдання доправити гуманітарний вантаж до постраждалих від негоди регіонів на заході України. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація