У Міносвіти анонсували зростання зарплат вчителів на третину

У Міносвіти анонсували зростання зарплат вчителів на третину

Фото: УНІАН

Разом із тим, на педагогів очікують зміни в системі підвищення кваліфікації.

У 2017 році зарплата вчителів, що перебувають між 8 і 12 розрядом, збільшиться на третину. Цього досягнуть, зокрема, за рахунок підвищення вчителів у тарифній сітці на 2 розряди.

Так, окрім передбаченого зростання мінімальної заробітної плати й зростання зарплати бюджетників, на вчителів очікують додаткові 500—800 грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"На 2017 рік ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої категорії оплачується по 12-му тарифному розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, — по 15-му. Цей розрив має бути подолано", — зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У Міносвіти повідомили, що всі педагогічні працівники, які наразі мають 8—12 розряд мають піднятися тарифною сіткою на 2 розряди вгору. 

"Моя позиція полягає в наступному: ми маємо піднімати заробітну плату вчителям, але маємо міняти й систему підвищення кваліфікації, про що йдеться в законі "Про освіту". Ми маємо більше мотивувати кращих, бо вони мають стати агентами змін — тут йдеться про добровільну сертифікацію вчителів. Ми маємо ставити нові вимоги до методик викладання — тоді це буде процес, що відобразиться на результативності і якості навчання дітей", — додала Гриневич.

Володимир Гройсман розповів про випадки зникнення субсидій та плани на держбюджет на 2017 рік

Володимир Гройсман розповів про випадки зникнення субсидій та плани на держбюджет на 2017 рік

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення зарплат вчителів і лікарів майже на тисячу гривень. Такі зміни передбачає проект закону про держбюджет на 2017 рік. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація