З новим манікюром та гепатитом: Супрун розказала, як уберегти себе від інфекції в салоні краси

З новим манікюром та гепатитом: Супрун розказала, як уберегти себе від інфекції в салоні краси

Фото: pixabay.com

Вона детально розказала про гігієну рук та дезінфекцію інструментів.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що у салоні краси можна підхопити вірус, такий як гепатит, якщо в ньому не дотримуються правил чистоти.

На своїй сторінці у Facebook вона зазначила, на що слід звернути увагу, аби уникнути неприємних наслідків від відвідування салону.

Гігієна рук

Оскільки протягом дня майстер торкається багатьох клієнтів, через його руки можуть передаватись патогенні мікроорганізми.

Тож майстер має мити руки з милом перед та після початку робочої зміни, а також після вбиральні, при цьому рушники мають бути одноразовими. У місцях для миття рук мають бути дозатори з рідким милом, антисептики та крем для догляду за шкірою.

Як зазначає Супрун, засоби для гігієни рук та рукавички мають лежати в легкодоступних місцях. Також майстер має обробити антисептиком руки перед та після контакту з кожним клієнтом і за потреби під час процедури. Ці правила стосуються також і клієнта.

Стерилізація й дезінфекція інструментів та очищення меблів

Найкращий метод стерилізації, за словами Супрун, - паровий, оскільки багато інструментів мають складну форму і їх важко почистити інакше. Сухожарова шафа не забезпечує необхідний рівень очищення інструментів.

Щоб впевнитись, що обладнання для дезінфекції та стерилізації відповідає вимогам медичного обладнання, можна попросити показати відповідний сертифікат.

Меблі повинні бути з матеріалів, що можна обробляти та очищувати. Обробляти їх слід засобами для дезінфекції, зареєстрованими та дозволеними в Україні.

Вентиляція

Аби зменшити кількість інфекцій, що передаються повітряним шляхом у повітрі салону, який відвідує багато людей, слід провітрювати приміщення. Вікна або інші отвори можуть забезпечити достатню вентиляцію, але краще, якщо працює механічна вентиляційна система, вважає Супрун.

Сортування та утилізація відходів

Ризик розповсюдження інфекцій знижує правильне поводження з відходами, оскільки кожен організм має свою мікрофлору, яка може викликати захворювання, потрапляючи до організму іншої людини.

"Збережіть ці правила та згадайте їх, коли обиратимете заклад для косметичних процедур", наголосила Супрун.

Нагадаємо, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розвіяла низку популярних міфів про психологічне та психічне здоров'я, зокрема про розлади, депресію, залежності від алкоголю, тютюну тощо.

Уляна Супрун спростовує міфи про споживання питної води

Уляна Супрун спростовує міфи про споживання питної води

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Краса обличчя і тіла
Наступна публікація