З підвалів Донбасу привезли двох українців у СІЗО, де сидить Надія, – сестра Савченко

З підвалів Донбасу привезли двох українців у СІЗО, де сидить Надія, – сестра Савченко

Фото: Право на владу

Про це їй розповіла Надія.

Українка Надія Савченко розповіла своїй сестрі Вірі, що в СІЗО в Новочеркаську привезені двоє українців, яких до цього утримували бойовики в підвалі на Донбасі.

"На побаченні Надя мені розповіла, що сьогодні (у середу, 27.04) привезли в СІЗО-3, Новочеркаськ, РФ, двох хлопців з підвалів Донеччини ... Наших солдатів? У будь-якому випадку люди "тонуть" в тюрмі ", - написала Савченко у себе в Facebook.

Нагадаємо, що засуджена в Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна. Адвокати ГРУвців повідомили, що оскаржувати вирок не будуть.

Міністерство юстиції України заявило, що опрацювало заяву від Надії Савченко про її повернення в Україну на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб від 1983 року. Всі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони питання, вже готові.

Своєю чергою російське Міністерство юстиції повідомило, що отримало запит від української влади про передачу Надії Савченко для відбування покарання в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація