З тактичної точки зору розведення військ у Станиці створює чимало небезпек - Забродський

З тактичної точки зору розведення військ у Станиці створює чимало небезпек - Забродський

Фото: скриншот з відео

За його словами, невідомо, як ситуація буде розвиватиметься далі.

З тактичної точки зору розведення військ у Станиці Луганській створює чимало небезпек, зокрема для підрозділів, які обороняються в смузі та в районі цього населеного пункту.

Про це в ефірі "Право на владу" на "1+1" сказав командувач Десантно-штурмовими військами Збройних Сил України, четвертий номер у списку партії "Європейська солідарність" Михайло Забродський.

"Зараз розрив між нами і ними два кілометри. Два кілометри, з військової точки зору, – це ускладнений контакт на рівні стрілецької зброї. Решта засобів ураження, навіть батальйонної ланки, можуть застосовуватися практично без обмежень. Ми  на майже два кілометри теоретично розширили сіру зону, оскільки підтверджень розвідки стосовно того, що противник відійшов немає, є підтвердження ОБСЄ", - сказав він.

Забродський розповів, що невідомо, як буде розвиватися ситуація навколо Станиці Луганської. За його словами, існує інформація, що з боку бойовиків у спішному порядку готується залізна конструкція. Вона дозволить дуже швидко ввести в дію міст.

"Міст це – контроль або відсутність контролю про форсування супутніх моментів, з якими пов'язана сіра зона. Міс перекриває бар'єрну ділянку під назвою річка Сіверський Донець. Зараз ми відійшли на кілометр углиб своєї території. Ми створили всі умови для того, щоб спростити противнику форсування цієї водної перешкоди. Це - військовий аспект", - каже Забродський.

Як повідомлялося, минулого тижня відбулося розведення сил поблизу Станиці Луганської на передовій ООС в Луганській області. Виконання сторонами його умов підтвердили в спостережній місії ОБСЄ. 

Українська армія залишила позиції біля Станиці Луганської

Українська армія залишила позиції біля Станиці Луганської

Повʼязані теми:

Наступна публікація