З Волновахи тікають проукраїнські жителі, а міліціонери пишуть заяви про звільнення

З Волновахи тікають проукраїнські жителі, а  міліціонери пишуть заяви про звільнення

Голова райуправління вже виїхав з міста

Українська армія відійшла від міста.

Проросійські сили погрожують масштабним наступом у напрямку Маріуполя. Наступне місто на півдорозі з Донецька до Маріуполя - Волноваха, неподалік якої бойовики розстріляли два автобуси з активістами.

Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, у Волновасі досить спокійна ситуація.

Кореспондент ТСН повідомляє, що навіть і не скажеш, що лінія фронту лише за 10 кілометрів звідси. Ні укріплень, ні блокпостів, чи додаткових заходів безпеки не було помічено.

За інформацією ТСН, голова райуправління вже виїхав з міста, а правоохоронці активно пишуть заяви на звільнення. Місто ніби українське, але, як сказали місцеві, армія відійшла, а бойовики наступають.

Проросійські сили погрожують масштабним наступом у бік Маріуполя

Проросійські сили погрожують масштабним наступом у бік Маріуполя

Як повідомляє informator.lg.ua, у місті  багато свідчень того, що воно готується до того, що в нього увійдуть бойовики "ДНР" і російська армія. Сили АТО залишили свої позиції в Волновасі, а місцева міліція не готова протистояти бойовикам.

З міста евакуйовано транзитний пункт для переселенців, в районну лікарню більше не надходять поранені. Чиновники дають зрозуміти, що місто надане саме собі - чітких інструкцій та розпоряджень від вищого начальства не надходить.

Видання зазначає, що розуміючи, що найближчим часом місто буде захоплене, чиновники дуже стримані у своїх коментарях. Велика частина проукраїнських активістів покинули або залишають місто. Не менше половини з решти, за словами самих місцевих жителів, будуть зустрічати російську армію як визволителів.

Нагадаємо, бойовики захопили Новотроїцьке неподалік Волновахи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація