З'явилося відеозвернення бійців "Правого сектора", які брали участь у перестрілці в Мукачеві

З'явилося відеозвернення бійців "Правого сектора", які брали участь у перестрілці в Мукачеві

Командир групи бійців "Правого сектора" каже, що вони заважали Ланьо провозити контрабанду. / Фото: facebook/Мілан Леліч

Вони розповіли свою версію про те, через що почалася перестрілка.  

Заблоковані під Мукачевим бійці "Правого сектора" записали відеозвернення, в якому пояснили свою версію про те, чому почалася перестрілка.

Відео на своїй сторінці в Facebook опублікував журналіст Мілан Леліч.

За словами бійців, депутат-регіонал Михайло Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки "Правий сектор" встановив блокпости і заважав нардепу провозити контрабанду.

Коли 12 бійців приїхали на переговори, їх чекало близько 100 озброєних "тітушек". Поки командир групи ПС спілкувався з Ланьо, на двох "Тойотах" приїхав невідомий "спецназ" з кулеметами і бійці ПС вирішили піти. Вони кинули димову шашку, в цей момент хтось почав стрілянину, в результаті чого у "Правого сектора" один чоловік отримав поранення.

Бійці ПС один блокпост проїхали без проблем, а коли під'їхали до другого, силовики автоматними чергами змусили їх зупинитися. Тоді керівнику бійців зателефонував начальник міліції Закарпаття Шаранич і запропонував їм здаться протягом 40 секунд, інакше їх знищать.

Далі відео обривається.

Боєць "Правого сектора" у відеозверненні каже, що Ланьо погрожував йому неприємностями, якщо ПС і далі буде заважати депутату займатися контрабандою. За словами бійця, Ланьо хвалився, що за ним і його головним партнером Шараничем стоїть лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

Нагадаємо, нардеп Мустафа Найєм в подробицях розповів хронологію перестрілки у Мукачеві.

 

Надіслали відео, зняте оточеними біля Мукачева бійцями Правого сектора. Версія:- Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки ПС почав заважати потоків контрабанди;- Правосеков приїхало 12 осіб, їх чекало більше сотні озброєних титушек Ланьо;- Ланьо на переговорах говорив, що за ним і його партнером, головним ментом Закарпаття Шараничем варто Медведчук;- Поки йшли переговори, на двох Тойотах приїхав невідомий спецназ з кулеметами на турелях; - Правосеки вирішили йти, кинули димову шашку, в цей момент хтось почав стрілянину, у ПС був один трьохсотий;- Втікаючи, правосеки без бою проїхали блокпост;- Пізніше Шаранич давав правосекам 40 секунд на здачу, інакше каюк.

Posted by Milan Lelich on 11 липня 2015 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація