За час російської агресії з СБУ звільнили понад 2 тисячі зрадників та корупціонерів - Порошенко

За час російської агресії з СБУ звільнили понад 2 тисячі зрадників та корупціонерів - Порошенко

Фото: Сайт президента України

За словами президента, звільнених замінили молодими офіцерами-патріотами.

Від початку агресії Росії у 2014 році із лав СБУ звільнили понад 2 тисячі співробітників.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди 25-річчя створення СБУ на тренувальній базі Центру спеціальних операцій СБУ "Альфа" у Київській області.

"Із Служби було звільнено понад 2 тисячі осіб. У 2014 році на передову СБУ вирушила далеко не в найкращій формі, але в бойових умовах швидко відродилася та вільно справляється зараз із покладеними на неї обов'язками", - наголосив він.

За словами глави держави, СБУ довелося пройти складний та болісний шлях очищення від корупціонерів та зрадників.

"Вона скинула баласт кар'єристів із низькими професійними та морально-діловими якостями, створено дієву систему самоконтролю за чистотою рядів. Натомість прийнято на службу молодих патріотично налаштованих офіцерів, багато з яких вже пройшли випробування і загартувалися в бойових діях. Підростає і молода зміна курсантів", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко до 25-річчя СБУ анонсував реформування служби і назвав її втрати від початку АТО. За словами президента, окремі функції СБУ, невластиві класичній спецслужбі, мають поступово перейти іншим правоохоронним органам. Зокрема, розслідування окремих службових злочинів і злочинів, скоєних злочинними організаціями, перейдуть до компетенції Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань і Національної поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація