За добу понад 1000 аварій по всій країні - Омелян

За добу понад 1000 аварій по всій країні - Омелян

Фото: Reuters

Чиновник нагадав про паски безпеки

Міністр інфраструктури Володимир Омелян підбив підсумки доби щодо аварій по всій країні і закликав українців користуватися пасками безпеки і вчасно замінювати сезонну гуму.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Як ми їздимо на авто... За добу понад 1000 ДТП по всій країні. З них, лише у Києві - 498. 30% водіїв не змінили літню гуму на зимову. Лише 46% були пристебнуті. А загалом, пасками безпеки користується не більше 23% громадян, згідно останніх соцопитувань. Мінімум половини смертей, каліцтв, ДТП могло б не бути, якби кожен витратив секунду на початку мандрівки на застібання паску безпеки і годину раз на півроку на вчасну заміну сезонної гуми авто. Бережіть себе!», - закликав Омелян.

Як ми їздимо на авто... За добу більше 1000 ДТП по всій країні. З них, лише у Києві - 498. 30% водіїв не змінили...

Опубліковано Volodymyr Omelyan Середа, 14 листопад 2018 р.

Нагадаємо, що багатьох київських водіїв перший сніг застав зненацька. Місто скував величезний затор з сотнями аварій. У Києві незважаючи на попередження синоптиків, більшість водіїв не встигли замінити літні шини на зимові. Синоптики попереджають, що сніжитиме і далі.

"Вночі 15 листопада у Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Черкаській та Кіровоградській областях сніг з дощем (тимчасове утворення снігового покриву висотою 3-6 см), місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; на дорогах ожеледиця", - йдеться у повідомленні. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація