"За кермом сиділа дружина". Ексголова ДАІ, якого спіймали за п'яне водіння, розповів свою версію подій

"За кермом сиділа дружина". Ексголова ДАІ, якого спіймали за п'яне водіння, розповів свою версію подій

Скріншот із відео

Автівка, на якій зупинили Єршова, належить його доньці.

Колишній очільник ДАІ Олександр Єршов, якого у стані алкогольного сп’яніння поблизу одного зі столичних пабів за кермом авто помітили активісти й викликали копів, після інциденту запевняє, що керувала транспортним засобом дружина, а його підставили. Тим часом, відео, де йому надягають кайданки правоохоронці, швидко облетіло мережу.

Про скандальне затримання у сюжеті ТСН.19:30.

Один зі свідків затримання Єршова, розповідає, що разом з іншими активістами під час рейду побачив, як із "паба" виходить нетверезий чоловік та сідає за кермо Range Rover. Після цього вони викликали поліцію та поїхали за машиною.

"Через кілька кварталів він зупинився. Водій вийшов і підійшов запитати, чому ми їдемо за ним. Був відчутний запах алкоголю, мова невиразна. І в цей час під'їхали екіпажі патрульної поліції. І вони почали вимагати у водія документи, на що той відмовлявся. Чоловік говорив, що він не водій. Що це якась підстава", - пригадує Олексій.

Ексочільника ДАІ Олександра Єршова піймали п’яного за кермом

Ексочільника ДАІ Олександра Єршова піймали п’яного за кермом

Потім, за словами активіста, п'яний водій зачинив дверцята автомобіля і хотів піти. Тоді й з’явилася дружина. Вона, зазначає Олексій, почала виправдовувати чоловіка, однак достеменно не знала, що говорити. І нібито, запитувала, в Олександра Єршова.

"Вона запитувала: "Так, а що мені говорити?". Він каже: "Ти ж за кермом була." Вона: "Так, ніби як я", - ділиться спогадами свідок.

На інтерв’ю з ТСН, яке призначено саме на те місце, де його затримали, Олександр Єршов прийшов разом з адвокаткою. Чоловік вважає, що його підставили. Стверджує, що за кермом автомобіля була дружина. І зізнається, що у вечір інциденту вживав пиво.

"Я їхав збоку, на пасажирському сидінні. Сиділа за кермом дружина. І навіть, якби я вживався алкоголь або якісь спиртні напої, то за кермом збоку не забороняється (їхати - ред.)", - каже він.

Те, що за кермом була дружина Єршова, каже й охоронець котеджного містечка. Він коли підходив до автівки нібито бачив, що на водійському сидінні була жінка.

Сусід-волонтер колишнього очільника ДАІ розповідає, що вже бачив Єршова раніше за кермом у нетверезому стані.

"Так, було. Ми живемо по-сусідськи. І ми періодично бачимо, як він виходить з машини в досить нетверезому стані. І друзі його бувало, що приїжджають не досить тверезі за кермом", - зауважує один із сусідів.

Авто, що фігурує у цій справі, як з'ясувалося, належить доньці Єршова. При цьому, у самій автівці поліцейські знайшли документи, які належать заступнику керівника департаменту ДАІ і чинні до квітня 2016 року. Того ж року, до слова, Єршов утратив посаду через скандал з його розкішним життям і незадекларованим будинком, про який дізналися журналісти.

Тим часом, адвокатка Єршова вже підготувала заяву до поліції та ДБР. У поліції повідомили, що Олександр відмовився пройти драгер, тому на нього склали адмінпротокол. Й крім того, він мав із собою не всі документи, тому й отримав штраф.

Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація