За кілька днів до вибухів під Ічнею бачили підозрілих чоловіків у камуфляжі - Матіос

За кілька днів до вибухів під Ічнею бачили підозрілих чоловіків у камуфляжі - Матіос

Фото: УНІАН

Тоді підняли наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося.

За чотири дні до вибухів на арсеналі Міністерства оборони біля Ічні Чернігівської області бачили неподалік двох чоловіків у камуфляжі.

Про це заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив в ефірі одного з українських телеканалів, - пише Укрінформ.

“Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достеменно встановлено, що 4 числа, тобто, за чотири дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені дві людини в камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00, пересувалися по периметру”, - сказав він.

За словами Матіоса, тоді одразу підняли наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося. І після цього була посилена охорона,

“Швидше за все, це була закладка”, - резюмував він.

Повернення у руїни. Майже всі жителі прилеглих до Ічнянських складів сіл приїхали до своїх осель

Повернення у руїни. Майже всі жителі прилеглих до Ічнянських складів сіл приїхали до своїх осель

Нагадаємо, 9 жовтня, о 03:40 у ДСНС надійшла інформація про те, що на території військового 6-го арсеналу Міноборони біля Дружби і Августовки Ічнянського району на Чернігівщині виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З 16-кілометрової зони можливого ураження (Ічня та 30 прилеглих сіл) евакуювали понад 12,5 тисячі осіб.

Найбільш ймовірна причина вибухів на військових складах - диверсія. Так вважають в Генштабі та СБУ. Аргументують, що майже одночасно вибухи прогриміли в чотирьох різних місцях арсеналу.

За кілька днів до вибухів у населених пунктах поблизу складів виникли перебої з мобільним зв'язком. А на українсько-російському кордоні помітили спецавтомобілі, які, ймовірно, перевозили російські безпілотники.

Повʼязані теми:

Наступна публікація