За невиконання правил мовлення у пам'ятні дні Батуринської трагедії перевірятимуть 4 телеканали

За невиконання правил мовлення у пам'ятні дні Батуринської трагедії перевірятимуть 4 телеканали

Фото: pixabay.com

В ефірі не поширювалася інформація про дні пам'яті

Національний рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "СТБ" і ще 3 телеканалам за невиконання правил мовлення у пам'ятні дні.

Про це йдеться у повідомленні Нацради.

"На засіданні 14 листопада Національна рада розглянула результати моніторингу мовлення ліцензіатів за 2 листопада і на їх підставі вирішив призначити позапланові виїзні перевірки діяльності чотирьох компаній - ТОВ "ТРК "Відродження ТБ" (логотип "Телеканал Відродження"), ТОВ "Телеканал СТБ" (логотип "З-Можливо все!"), ТОВ "ТРК "Кіно ТВ" (логотип "Ентер-фільм") і ТОВ "Тотвельд" (логотип "XSPORT")", - сказано в ньому.

Моніторинг показав, що 2 листопада, в День пам'яті - Батуринської трагедії, вказані телеканали не виконали всіх вимог Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Зокрема, в ефірі не поширювалася інформація про дні пам'яті в проміжку часу з 00:00 до 6:21 на "СТБ", з 14:00 до 18:00, на Телеканалі Відродження", з 00:01 до 3:52 - на "Ентер-фільм", з 00:00 до 3:08 - на "XSPORT".

Нацрада вбачає у мовленні зазначених телеканалів ознаки порушення пункту б) 1 ч. ст. 59 Закону "Про телебачення і радіомовлення", постанови Верховної Ради "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2018 році", п. 4 Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті.

Нагадаємо, 13 жовтня набрав чинності закон, який зобов'язує загальнонаціональні телеканали транслювати не менше 75% ефіру державною мовою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація