За роки Незалежності понад 200 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми

За роки Незалежності понад 200 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми

Фото: pixabay.com

Такі дані наводять у міністерстві соціальної політики.

У центрі столиці пройшла мовчазна хода, яка мала привернути увагу до проблеми рабства. В європейський день боротьби з торгівлею людьми на Майдані Незалежності зібралися близько сотні небайдужих, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одна з найприбутковіших кримінальних індустрій в світі перебуває майже на рівні з торгівлею зброєю і наркотиками – щороку на чужій неволі работоргівці заробляють понад 150 мільярдів доларів. "Понад 200 тисяч громадян за роки Незалежності стали жертвами торгівлі людьми і, на превеликий жаль, цей злочин складний не лише тим, що це ганебне порушення прав людини, а й тим, що його складно виявити. Це міжнародний злочин дуже часто", - пояснила заступник міністра соцполітики Наталія Федорович.

У столиці мовчазною ходою привертали увагу до проблеми рабства

У столиці мовчазною ходою привертали увагу до проблеми рабства

Майже половина тих, хто попав у трудове чи сексуальне рабство, повірили шахрайським пропозиціям роботи. Тож перед тим, як поїхати на заробітки, експерти радять ретельно перевірити роботодавця і залишити максимум інформації про нього близьким. "Україна є країною-постачальником і країною транзиту людей, як товару. І країною використання", - наголосила активістка Марія Слюсаренко.

Менше місяця тому в Івано-Франківській області правоохоронці ліквідували злочинну групу, яка займалася "трудовим рабством", утримуючи у неволі понад 30 людей, серед них троє – діти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація