За справу керівника "РИА Новости Украина" Вишинського візьметься райсуд Києва

За справу керівника "РИА Новости Украина" Вишинського візьметься райсуд Києва

Фото: УНІАН

Рішення про підсудність справи також розглядатиме апеляційний суд Києва.

Керівника видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого підозрюють в антиукраїнській пропаганді і підривній діяльності, переведуть до Києва, де його справою продовжить займатися один із райсудів.

Про це агентству "УНІАН" розповіли у прокуратурі АР Крим.

"Вишинському і його адвокатам повідомлено про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Рішення про підсудність справи, згідно зі статтею 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", ухвалюватиме Київський апеляційний суд", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що справу по суті розглядатиме один із районних судів міста Києва. Туди його перевезуть зі слідчого ізолятора Херсона. 

Нагадаємо, керівник філії пропагандистського агентства "РИА Новости Украина" був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після обшуків у редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність та антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. 

Так, за даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних "Л/ДНР". При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії.

Згодом йому повідомлено про ще одну підозру за ч.1 ст. 263 ККУ - за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів. Зазначається, що під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація