За тиждень до виборів поліція перейшла на посилений режим служби

За тиждень до виборів поліція перейшла на посилений режим служби

Фото: УНІАН

Виборчі дільниця охоронятимуть 400 поліцейських.

Поліція переходить на посилений режим роботи за кілька днів до виборів – від понеділка, 25 березня, повідомив під час міжвідомчої відеоселекторної наради перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Ми забезпечили охорону 199 окружних виборчих дільниць. Залучено близько 400 поліцейських. Розпочав роботу міжвідомчий оперативний штаб. До його складу увійшли представники всіх підрозділів міністерства, які відслідковують, аналізують ситуацію для прийняття відповідних рішень. Весь особовий склад Міністерства внутрішніх справ переводиться на посилений варіант несення служби", –  сказав Яровий. 

У день виборів, 31 березня, до охорони правопорядку залучать 135,4 тисячі правоохоронців, зокрема, 72,5 тисячі поліцейських. Напередодні виборів вони відповідальні за перевезення бюлетенів з окружних до дільничних виборчих комісій і припинення правопорушень, які можуть бути скоєні у день тиші – напередодні голосування. "Ми повинні повністю виключити випадки будь-яких неузгодженостей та припиняти правопорушення, пов’язані із виборчим процесом", - заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Як повідомлялося раніше, з початку передвиборчої кампанії Національна поліція у всіх регіонах країни зареєструвала 3,5 тисячі заяв, пов'язаних з голосуванням. Найбільшу кількість заяв і повідомлень зареєстрували у місті Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій, Одеській та Київській областях. 1,9 тисячі фактів пов’язані з незаконною агітацією, 490 – підкупом виборців, 269 – з хуліганством. Нагадаємо, МВС попередило, що за селфі у виборчій кабінці загрожує тюремне ув'язнення. За порушення передбачене покарання до 3 років позбавлення волі.

25 березня - останній день, коли можна змінити місце голосування на виборах-2019

25 березня - останній день, коли можна змінити місце голосування на виборах-2019

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація