Заарештованій в Грузії багатодітній українці суд подовжив арешт

Заарештованій в Грузії багатодітній українці суд подовжив арешт

Заарештованій в Грузії багатодітній українці суд подовжив арешт

Тримання під вартою подовжили на 35 днів.

Грузинський суд подовжив арешт багатодітної українки Юлії Сусляк ще на 35 днів. Так клопотала Головна прокуратура Грузії. Слідчі заявили, що їм треба час на перевірку інформації, чи могла українка везти в Абхазію десятьох дітей на продаж. Грузини чекають на результати розслідувань від правоохоронців України, Росії і Америки, йдеться у ТСН.19:30.

Засідання у суді Тбілісі було закритим. Знімати заборонили усім, окрім місцевого суспільного телебачення.  Місцеві журналісти, які стежать за справою,  кажуть ТСН, що самі не розуміють, що відбувається.

Грузинський суд подовжив арешт багатодітної українки Юлії Сусляк іще на 35 днів

Грузинський суд подовжив арешт багатодітної українки Юлії Сусляк іще на 35 днів

За 35 днів арешту грузинські слідчі хочуть, щоби Генпрокуратура України перевірила обставини народження дітей у Києві. Крім того, чекають із Росії відповіді про похорон сина Сусляків. Звернулись і в Америку, де Юлія сама народила доньку. Скільки забере часу ця перевірка, невідомо. До того ж слідчі геть не цікавляться: як саме збиралася Сусляк продати дітей і кому.

У суді прокурор ані словом не обмовився, які в них є докази вини хмельничанки Сусляк. Натомість, розказує, як добре було дітям, відірваним від батьків, у Грузії. Іншу думку має захисник Сусляк. "Звинувачення не містить жодного, хоча б єдиного документа, на підставі якого можна було б залишити людину під арештом. Я буду вимагати відхилення прокурорів у цій справі, а також відкриття кримінального провадження проти прокурорів за їхнє свавілля", - каже адвокат українки Зураб Тодуа.

Десятеро дітей Сусляків зараз перебувають на Хмельниччині. Кілька днів тому їх  вдалося повернути до України, а тимчасову опіку дали бабусі. Найстарші діти, десятирічна Настя і шестирічний Аристарх, кажуть, у найтяжчому психологічному стані. Насті єдиній сказали, що мама під арештом.

Їхній батько з Абхазії бореться за звільнення дружини і каже, що планує повернутися до України. Поки Юрій Сусляк надсилає кошти на лікування і догляд за всіма своїми десятьма дітьми.

Нагадаємо, подружжя Сусляків – це бізнесмени з Хмельницького, які мріяли про велику сім'ю. Своїх народили четверо, але цього їм здалося замало, а тому  звернулися до послуг сурогатних мам. Їм народили в Києві семеро малюків упродовж року. Один із них Сава торік трагічно помер, його поховали в Підмосков'ї. У  Росію сім'я переїхала через бізнесові проблеми в Україні, жили там близько двох років.

У Грузію мама з дітьми прилетіла, коли їх депортували з Росії через міграційні порушення. Юлія планувала потрапити в Абхазію до свого чоловіка, але грузини підозрюють, що вона мала на меті продати всіх дітей, яких начебто купила в Україні. Дітей, народжених сурогатними матерями, забрали разом з іншими і кілька місяці утримували в прийомних грузинських родинах.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація