Заблокувала  "самооборона". Вакарчук вперше розповів про свій візит до Криму напередодні окупації

Заблокувала  "самооборона". Вакарчук вперше розповів про свій візит до Криму напередодні окупації

Святослав Вакарчук / Фото: УНІАН

Виконавець вирішив відвідати півострів за власною ініціативою.

Український музикант та лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вперше розповів про те, що відвідав Крим напередодні його анексії Росією. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

За його словами, він прибув до аеропорту Сімферополя 8 березня 2014 року – за тиждень до проведення невизнаного світом кримського "референдуму".

"Я розумів, що дуже серйозні речі відбувалися в Криму. Я за власною ініціативою прилетів в Сімферопольський аеропорт. На самому виході мене заблокувала так звана "кримська самооборона", яка, з одного боку, поводилася коректно, але дала зрозуміти, що мене нікуди не пустить. Далі був дуже складний день, який ми провели з різним успіхом. Але буквально за 30 хвилин після того, як я опинився в цьому аеропорту, приїхала велика група наших братів – кримських татар, які, дізнавшись, що я там, приїхали мене захистити", – сказав Вакарчук під час  нагородження переможців літературного конкурсу "Кримський Інжир" у Києві.

Він наголосив, що назавжди запам’ятає цей вчинок кримських татар.

 "На щастя, мене захищати не треба було. Але я запам'ятаю цей момент назавжди. Їхня підтримка, те, що вони прийшли до мене і сказали: "Ми з вами" – я не забуду цього ніколи ... У той момент я відчув, що є українська політична нація", – підсумував Вакарчук.

Як повідомлялося раніше, нещодавно Святослав Вакарчук закликав міжнародну спільноту негайно дати чітку і однозначну оцінку акту прямої агресії Росії проти України, що стався 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.

За результатами соціологічних досліджень, Вакарчук потрапляє до десятки лідерів президентської гонки, хоча сам він казав, що не зацікавлений бути президентом України.

Тимошенко, Зеленський, Вакарчук. Українці розповіли, кого бачать наступним президентом

Тимошенко, Зеленський, Вакарчук. Українці розповіли, кого бачать наступним президентом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація