Забудьте про гриль. Яких продуктів варто уникати, щоб уберегтися від раку

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Учені перелічили продукти, які пришвидшують ріст ракових клітин.

Існують продукти, вживання яких бажано скоротити, адже вони потенційно здатні спричинити онкологічні захворювання.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Насамперед це стосується ковбасних виробів. Бекон, сосиски і ковбаси – не найкращий вибір, якщо ви дбаєте про своє здоров’я. Перероблені м'ясні продукти містять нітрати, які відповідають за яскравий колір, а також, на жаль, пришвидшують ріст ракових клітин.

сосиски
Pexels
Перероблені м'ясні продукти містять нітрати

Попкорн, який ми часто готуємо у мікрохвильовій печі, містить діацетил – токсичну сполуку, вплив якої на організм повязують з онкологією легенів.

попкорн
Pexels
Попкорн містить діацетил

Алкоголь. Якщо ви п'єте більше одного-двох напоїв на день – це збільшує ризик розвитку різних видів раку.

коктейлі, коктейль, алкоголь
Pexels
Більше двох напоїв вдень збільшує ризик виникнення раку

Наступні – це консерви. Переважна кількість консервованих продуктів містить бісфенол-А, хімічну речовину, що активно застосовують у пластиковій промисловості. Саме ця небезпечна речовина вражає нирки.

солоні огірки
Pexels

Грильована їжа. На перший погляд може здаватися, що нічого небезпечного в цих стравах немає. Це смачно і корисно. Але це тільки на перший погляд.

М'ясо, курка або риба на грилі сприяють утворенню речовин, які пригальмовують вироблення клітин імунної системи. Експерти радять у жодному разі не використовувати рідкий дим, який є потужним ворогом для здоров’я.

гриль, м'ясо
Pexels
Їжа на грилі сприяє утворенню речовин, які пригальмовують вироблення клітин імунної системи

Раніше 83-річний генетик із Болгарії Хрісто Мемерскі перелічив продукти, які уповільнюють старіння та запобігають хворобам. За його висновками, це овочі, фрукти, йогурт і вино.

Залиште свій коментар

Вибір редакції