Загадкова смерть юнака на Чернігівщині: проти керівника поліції Прилук розпочато службове розслідування

Загадкова смерть юнака на Чернігівщині: проти керівника поліції Прилук розпочато службове розслідування

Люди закидають правоохоронцям свідому фальсифікацію слідства про смерть дитини.

Справу щодо загибелі 14-річного підлітка в Прилуках розслідуватиме столичний головком Нацполіції, а місцевого керівника поліції відсторонили від роботи. Повідомити про це жителів міста приїхав посадовець із Києва, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Протест відчувається у повітрі в прямому і переносному сенсі: під відділком поліції, де два дні поспіль обурені мешканці Прилук палили шини, досі стійкий запах гару. Вдень кілька десятків людей знову зібралися, аби почути від правоохоронців, що ними зроблено для розкриття резонансного злочину. Поліцейські запросили батьків убитого Дениса Чаленка, а також усіх небайдужих до актової зали. Там перед ними виступив заступник керівника департаменту внутрішньої безпеки НПУ Ігор Король та новий тимчасовий керівник місцевих копів. Супроти попереднього керівника поліції Прилук, якого відсторонили від роботи, розпочали службове розслідування.

Справа загибелі 14-річного школяра у Прилуках: місцевого керівника поліції відсторонили

Справа загибелі 14-річного школяра у Прилуках: місцевого керівника поліції відсторонили

Розмова в будівлі поліції відбувалася на підвищених тонах – люди продовжують обурюватися бездіяльністю правоохоронців у перші години та дні після загибелі неповнолітнього хлопця. Столичним офіцерам, попри це, вдалося заспокоїти присутніх обіцянкою повного і незаангажованого розслідування. "Можливо, неналежне виконання службових обов’язків. Я не можу зараз категорично сказати, що хтось чогось не зробив, не відпрацював – я не готовий категорично це стверджувати. Однак за вказаним фактом головою Національної поліції вчора призначено службове розслідування", - заявив Ігор Король.

"Хочеться вірити, що щось просунеться, зміниться. Довіри вже ніякої немає. Хочеться вірити", - каже батько загиблого Віктор Чаленко. Він має чимало прикладів того, як правоохоронці намагалися приховати окремі факти загибелі сина та скерувати розслідування за "потрібним" напрямком – не як убивство, а як нещасний випадок. Зокрема, в описі речей Дениса вказані навушники, котрі потім батьки несподівано виявили вдома. Протестні настрої в Прилуках, вочевидь, зараз поставлені на паузу, однак мешканці міста пообіцяли повернутися під місцевий відділок поліції вже в понеділок у другій половині дня – вже після проведення в Києві незалежної судмедекспертизи тіла загиблого юнака.

Як повідомлялося, на Чернігівщині за дивних обставин загинув школяр – 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на залізничній колії. За офіційною версією поліції, це нещасний випадок, але батьки переконані, що сина вбили, а тіло поклали на рейки, аби приховати сліди злочину. Після оприлюднення фактів у ЗМІ жителі Прилук провели пікетування місцевого відділку поліції. Після цих протестів Національна поліція Україна передала розслідування справи про загибель від місцевих правоохоронців до головного слідчого управління.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація