Загадкове вбивство у Бердичеві: підозрюваного підлітка "засікли" завдяки камерам спостереження АЗС

Загадкове вбивство у Бердичеві: підозрюваного підлітка "засікли" завдяки камерам спостереження АЗС

Фото: ТСН.ua

Поліцейські губляться в здогадах про мотиви злочину, а психіатри наполягають, що вбивця – їх "клієнт".

У вбивстві 37-річної жінки у Бердичеві підозрюють 15-річного підлітка. Поліцейські вже затримали хлопця, а суд вирішив тримати його під вартою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кривава розправа над жертвою, котру знайшли зарізаною за 800 метрів від її дому, нажахала весь Бердичів. Містом одразу поповзли чутки про нелюда, який полює на жінок. "Всі налякані, всі говорять про це. Я вважаю, що це якесь свавілля. Треба щоби знайшли когось", - каже сусідка загиблої. Поліція затримала 15-річного підлітка, котрого підозрює в скоєнні цього злочину. "Він із  нормальної  сім’ї. Звичайно, він свою провину не визнає, але докази настільки беззаперечні, що прокуратура підтримала обвинувачення", - пояснив начальник поліції у Житомирській області В’ячеслав Печененко.

15-річного підлітка підозрюють у вбивстві 37-річної жінки у Бердичеві

15-річного підлітка підозрюють у вбивстві 37-річної жінки у Бердичеві

Тіло 37-річної Валерії з перерізаним горлом і десятком ножових ран знайшов перехожий. Жінка гуляла з собакою, коли на неї напали. Її мати досі не може повірити, що доньки більше немає, і не знає, як бути з онучкою, яка лише на три роки молодша за підозрюваного у вбивстві. "І дівчинка лишилася, і як мені пережити в 64 роки. З ким дитина залишиться? Тато в Києві заробляє гроші", - каже Віра Нікіфорова.

Поліцейським знадобилося півтори доби, аби затримати підозрюваного. Його зняли камери заправки неподалік, а згодом знайшлися свідки, які бачили хлопця у медичних рукавичках. Їх і скривавлений одяг знайшли неподалік місця вбивства. За словами копів, підліток із убитою був незнайомий. "Відсутність мотиву скоєння цього злочину. Ми можемо тільки розглядати такі версії, як психічні розлади, ми можемо розглядати версію, що може це вид якоїсь небезпечної гри. Коли ми "зламали" його телефон, ми знайшли багато візитів на сайти порнографічного характеру. І найголовніше, ми знайшли в пошуковій базі, він робив пошукові запити "Як вбити людину", - розповів Печененко.

У поліції  побоюються того, що вбивство могло бути скоєне під впливом груп у соцмережах – це означає, що можуть бути нові жертви. Але психологи більше схиляються до іншої версії. "Як на мій погляд, це перш за все психіатричний аспект. 15 років – це якраз такий підлітковий вік, коли людина самостверджується, щось шукає, намагається себе якось знайти. Є агресія, агресія смертоносна, яка накопичувалася певним чином і, знову ж таки, я думаю, що певним чином підшуковувалась, на кого вона має бути спрямована", - пояснив провідний науковий співробітник лабораторія соціальної психології особистості інституту соціальної та політичної психології Борис Лазоренко.

Підозрюваний підліток на допитах мовчить. Цього року він закінчив дев’ятий клас і далі вчитися не захотів. Зараз його арештували на два місяці, йому загрожує до 10 років ув’язнення. Прояснити його мотиви може психіатрична експертиза.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація