Загибель українців у Греції: у рідному селі оплакують подружжя підприємців-благодійників

Загибель українців у Греції: у рідному селі оплакують подружжя підприємців-благодійників

Загибель українців у Греції: у рідному селі оплакують подружжя підприємців-благодійників

Причини трагедії з'ясовує поліція за місцем катастрофи.

У середу, 27 вересня, з Греції на батьківщину мають доправити тіла двох загиблих в авіакатастрофі громадян України, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Станіслав та Руслана Мички жили в селі Немовичі, на Рівненщині. Вирушили за кордон власним двомісним літаком на відпочинок. Журналісти ТСН поспілкувались із сином загиблих та з друзями родини.

Місцевість, у якій зазнав катастрофи літак, дуже складна для польотів, пояснює льотчик Станіслав Зубар, однак єдиний шлях для повітряного перетину кордону.

"Йде рівнина, а потім гора, тобто він проходив гряду, і не доходячи до вершини на середині гряди вони впали", - розповідає льотчик.

Із Греції відправлять до України тіла подружжя, яке загинуло унаслідок авіакатастрофи

Із Греції відправлять до України тіла подружжя, яке загинуло унаслідок авіакатастрофи

Напередодні польоту він бачився зі Станіславом Мичкою й обговорював із ним цей маршрут. Що сталося - гадати не береться.

"Згідно протоколу, пастух почув якийсь звук в повітрі. Після цього він побачив, як обертається літак, що падав. Судячи з того, що він обертався, літак можливо зірвався в штопор, можливо. Причина, чому він зірвався невідома", - пояснює Зубар.

У Греції Станіслав та Руслана Мички відпочивали менше тижня, каже їхній син Сергій. Вилетіли з Александруполіса додому в парі з іншим літаком. Саме його пілот і повідомив про зникнення зв'язку з подружжям.

"Передзвонили і сказали, що літак дійсно загубився, що його нема, що його зараз шукають, а в 11 десь ночі сказали, що вже знайшли їхні тіла", - каже син загиблих.

Сергій розповідає, тато з юності марив небом і  був досвідченим пілотом, цей двомісний  літак купив два роки тому і курсував на ньому в Польщу відсвяткувати безвіз.  

"В нього був солідний наліт. Це був не перший його літак, я більше схиляюся до версії, що  це були проблеми з літаком", - розповідає Сергій Мичка.

Люди в Немовичах не можуть повірити в те, що сталося. Станіслава Мичку знають тут як засновника заводу з виготовлення  паливних гранул, завдяки якому з'явилося  двісті робочих місць. Крім того подружжя було благодійниками.

"Якщо потрібні були якісь дорогі речі, які ми не могли дозволить собі купити, дзвонили йому.  Машини, які відправляли на Схід, все за його підтримки", - повідомила волонтерка Олександра Холодович.

А 25-ти річному сироті Олександру підприємець допоміг звести будинок, який стояв згорілим. І дав хлопцеві роботу.

На похорон у Немовичі збираються кілька сотень людей. Тіла загиблих мають доправити до України цієї середи. Що стало причиною авіакатастрофи – з'ясовує слідство, яке ведуть грецькі правоохоронці. 

Нагадаємо, трагедія сталася 22 вересня. Подружжя подорожувало одномоторним літаком, уламки якого знайшли у Східній Македонії і Фракії.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація