Загиблим у Карпатах туристом виявився відомий київський нейрохірург

Загиблим у Карпатах туристом виявився відомий київський нейрохірург

гора Стримба / Фото: Вікіпедія

В поході у Міжгірському районі в лікаря стався серцевий напад.

У Карпатах під час проходження туристичного маршруту горою Стримба біля с. Колочава помер від серцевого нападу відомий київський хірург. Реанімувати його не змогли.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію від власних джерел, йдеться про Юрія Ямінського - відомого українського нейрохірурга з Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова НАМНУ, доктора медичних наук.

Як повідомлялось раніше, 12 серпня рятувальники  зафіксували факт загибелі 55-річного киянина. Він йшов на гору в складі групи з 5 осіб, разом із колегами та сином. Після сходження на полонину у нього раптом погіршилося самопочуття, він впав з рюкзаком та спорядженням. Колеги пробували реанімувати його, але це не дало результату. 

Рятувальники та медичні працівники, які прибули на виклик до місця події, виявили тіло лікаря вже без ознак життя. 0 22:30 його доставили до села Колочава та передали поліції для проведення слідчих дій.

За даними рятувальників, маршрут, яким підіймався медик - нескладний: він розрахований на один день та є популярним у туристів в Колочаві. Ймовірно, причиною погіршення самопочуття лікаря стала спека.

Повʼязані теми:

Наступна публікація