Загиблими у стрілянині у Дніпрі виявилися АТОвці, що постраждали під час сутичок 9 травня – ЗМІ

Загиблими у стрілянині у Дніпрі виявилися АТОвці, що постраждали під час сутичок 9 травня – ЗМІ

Фото: УНІАН

Наразі відомо про двох загиблих.

Унаслідок стрілянини у Дніпрі 24 липня загинули і постраждали відомі бійці АТО.

За інформацією видання Страна та місцевого порталу Дніпроград, були вбиті колишній військовий 20-го ОМПБ 93-ї мотопіхотної бригади Олексій Вагнер та боєць із позивним "Щука". Важке поранення отримав ще один ветеран АТО і відомий адвокат Едмонд Саакян. Він наразі перебуває у реанімації.

Депутат Криворізької міської ради Микола Колесник на своїй сторінці у Facebook також повідомляє про поранення Саакяна. Також Колесник пише про загибель АТОвця, але не називає його імені.

ЗМІ повідомляють про загибель Олексія Вагнера. / Фото: із соцмереж

Едмонд Саакян (у центрі) з важкими пораненнями перебуває у реанімації. / Фото: із соцмереж

"З приводу стрілянини в центрі Дніпра. Не було ніяких "обопільних" розбірок озброєних угрупувань. З машини вийшло тіло і відстрілялось з автомата по АТОшніках, потім сіло в автівку та поїхало геть", - написав депутат.

З приводу стрілянини в Центрі Дніпра. Не було ніяких "обоюдних" разборок озброєних угрупувань. З машини вийшло тіло і ві...

Опубліковано Николаєм Колесником 24 липня 2017 р.

Алексей Вагнер ну как так?! Столько у тебя идей было, столько планов.......и пройдя войну вот так погибнуть.....

Опубліковано Юлією Дмитровою 24 липня 2017 р.

ЗМІ повідомляють, що загиблий Олексій Вагнер був постраждалим під час сутичок 9 травня у Дніпрі, коли "тітушки" з оточення нардепа Вілкула напали на АТОвців. Важко поранений Едмонд Саакян був адвокатом постраждалих у сутичках.

"Дніпроград" повідомляє, що нападники на АТОвців втекли з місця злочину на автомобілі "Субару Трибека" чорного кольору, що належить пораненому адвокату. Пізніше автомобіль з численими кульовими отворами було знайдено на житловому масиві Перемога.

Свідки кажуть, що щонайменше один з нападників був поранений у живіт і наразі затриманий правоохоронцями. Зазначається, що нападника поранив Едмонд Саакян.

У Дніпрі затримали ще одного підозрюваного у сутичках 9 травня

У Дніпрі затримали ще одного підозрюваного у сутичках 9 травня

Нагадаємо, у понеділок, 24 липня, близько 20.00, на проспекті Гагаріна у Дніпрі сталася стрілянина. Невідомі під'їхали на автомобілі та з автоматів відкрили вогонь по п'ятьох чоловіках, які перебували на літньому майданчику кафе. Після цього зловмисники втекли з місця злочину на автомобілі. Унаслідок стрілянини один чоловік загинув на місці, п'ятеро отримали поранення і були доставлені до лікарні. Пізніше один із поранених помер. 

9 травня в багатьох містах України відбулися сутички. У Дніпрі на підходах до пам'ятника Слави людей перевіряли металошукачами та вилучили кілька пістолетів, ножі та газові балончики. Однак ні це, ні велика кількість правоохоронців сутичкам не завадили – їх було кілька, проти АТОвців виступили спортсмени з однаковими помаранчевими наклейками на одязі, що супроводжували депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Поліція не лише не перешкодила молодикам, але й не затримувала нікого – вони й далі продовжили хід.

Після цього міський голова Дніпра Борис Філатов заявив про закриття міського фінансування всіх "ветеранських організацій", а нардеп і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко констатував, що поліцейські були прихильними лише до однієї зі сторін конфлікту, діяли з порушеннями закону "Про поліцію", застосовуючи силу надміру і там, де це не було необхідно для охорони громадського порядку. 

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки, а голова Національної поліції України Сергій Князєв призначив новим керівником Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Проти нового керівника силовиків у соцмережах уже спалахнула гостра дискусія, однак мер міста Філатов назвав її шизофренією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація