Загинув, рятуючи дітей із води: героєм виявився ветеран АТО з Тернопільщини

Загинув, рятуючи дітей із води: героєм виявився ветеран АТО з Тернопільщини

Чоловік урятував двох хлопців, а третього не зміг і разом із ним потонув сам.

На Тернопільщині 60-річний рибалка намагався врятувати трьох хлопчиків, які тонули у річці Серет. Відважний рятівник лиш пів року тому повернувся із зони АТО, куди пішов добровольцем, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На місці, де сталася трагедія, купатися заборонено, і про це висять попереджувальні таблички. Але діти та дорослі зазвичай не зважають на них, бо біля берега мілко. Лише місцеві знають, що поруч зачаївся глибокий вир. Днями у нього потрапили три хлопчики - брати 9 та 12 років і їхній 8-річний товариш. Усі, як з'ясувалося, не вміли плавати.

На Тернопільщині 60-річний рибалка ціною свого життя врятував з води двох хлопців

На Тернопільщині 60-річний рибалка ціною свого життя врятував з води двох хлопців

Рятувати малят кинувся Михайло Дроздовський. Його син каже, що батько полюбляв рибалити неподалік мосту, зі своєї заводі й побачив халепу та кинувся запобігти смерті дітей. Дроздовський півтора року прослужив сапером у 14-му мотопіхотному батальйоні, де відомий за позивним "Дід". Повернувся з війни без поранень. "Він такий був відчайдушний, ніколи не думав про себе, а старався комусь помогти, від себе віддати, щоб комусь щось помогти", - каже дочка загиблого Людмила. "Не вагаючись, кинувся у воду. Йому вдалося виштовхати на мілину двох дітей. Рятуючи третього, потонув сам", - розповів син Михайло.

Слова рідних підтверджують і рятувальники. "По закоченінню, який він був, виглядало так, ніби він допомагав, тому що руки були так в нього направлені, так ніби він виштовхував", - пояснив керівник Чортківської рятувальної станції Олександр Казьмін. Переживаючи біль втрати, родину Дроздовських гріє лише думка, що чоловік врятував життя чужим дітям – їх батьки вже висловлювали подяку та співчуття.

Чоловік не зміг врятувати одного з двох братів. За життя іншого, 9-річного Романа, тепер борються у районній лікарні. Мама Романа, яка оплакує старшого сина, ще не каже молодшому про загибель братика. І запевняє, що дітям завжди забороняла ходити на річку. "Сказали, що хочуть погуляти на вулиці. І взяли рюкзачок, навіть не показали, що вони винесли в ньому. Виявилося, взяли змінні трусики і рушник. Потім, через годину чи півтори, сказали, що менший син в реанімації", - розповіла Ольга Волощук.

Хлопчик у лікарні пробуде щонайменше тиждень. Його старшого братика поховають у четвер. Тоді ж містяни прощатимуться і з Михайлом Дроздовським. Його уже вважають місцевим героєм.

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація