Захід України готується до ще сильнішого удару стихії: уряд розробить невідкладні заходи

Захід України готується до ще сильнішого удару стихії: уряд розробить невідкладні заходи

Фото: УНІАН

Шмигаль доручив підготуватися до повеней.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру екології та природних ресурсів Роману Абрамовському та голові ДСНС Миколі Чечоткіну підготувати пропозиції щодо невідкладних заходів для подолання наслідків негоди у західних областях України. Також доручення бути готовими до стихії отримали голови ОДА

Про це 23 червня повідомили на сайті Кабінету міністрів.

За інформацією ДСНС, інтенсивні опади в останні дні призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях. Найбільш складна ситуація спостерігається на території 12 районів Івано-Франківської області, у Вижницькому та Путильському районах Чернівецької області та у Стрийському районі Львівської області.

В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошений «червоний» рівень небезпеки. Пік негоди там очікується 24 червня.

"Комісія розгляне питання про надання допомоги постраждалим районам. Також, очікується підняття рівня води на Дністрі. Ми маємо заздалегідь підготуватись до можливих наслідків", – каже Шмигаль.

Нагадаємо, у Чернівецькій області упродовж 23-25 червня прогнозують значне підвищення рівня води у річці Прут, що загрожує підтопленням будинків. Через очікуваний паводок мешканців Буковини попередили про можливу евакуацію із зони лиха.

Негода на Буковині: сотні житлових будинків перебувають під загрозою затоплення

Негода на Буковині: сотні житлових будинків перебувають під загрозою затоплення

Повʼязані теми:

Наступна публікація