Західну Україну жахає містична "чорна" секта, яку підозрюють в ритуальних вбивствах

Західну Україну жахає містична "чорна" секта, яку підозрюють в ритуальних вбивствах

Засновник секти - злочинець, який знаходиться в розшуку / Фото: ТСН.ua

У секті Догнала, яку називають "чорним братством", п'ють дивні відвари та хором читають вірші.

Жителі Західної України нажахані через секту, яка, кажуть, руйнує цілі сім'ї, зомбує людей та відбирає в них все майно. Заснував її колишній римо-католицький священик із Чехії Антонін Догнал, а називають вони себе істинними греко-католиками.

"Чорне братство", або секта Догнала, має погану славу. Кажуть, що сектанти руйнують сім'ї, зомбують людей, змушуючи переписувати на них майно, займаються окультизмом. Ходять чутки навіть про ритуальні вбивства, пишуть Вести.

Секта переконує – вони греко-католики. Та ще й істинні. Справжня ж церква називає це спробою розколу. Своїх адептів сектанти вербують у школах, лікарнях, держустановах. Найстрашніше відбувається на закритих зборах в молитовних будинках. Людей нібито обпоюють чаєм з якоюсь магічною сумішшю, яка допомагає ними маніпулювати.

"Черниці забрали у мене і моїх "одногрупниць" мобілки, не дозволяли виходити на вулицю, поїли нас чаєм, за смаком трав'яним. Після такого чаювання я відчувала себе млявою. Нас переконували, що телевізор, інтернет - зло. Я зрозуміла, що тут щось нечисто і пішла", - розповіла львів'янка Ярослава про свій досвід спілкування з сектою.

Справжні священики запевняють, що з такими групами справді краще не мати справи.

"Ці войовничі секти володіють гіпнозом і впливають на підсвідомість людей. Вони заманюють обіцянками вирішити проблеми", - упевнений священик УГКЦ Орест Вільчинський.

Самого ж засновника церкви судили за хуліганство і покарали штрафом. Суд постановив депортувати хулігана з країни, але той нібито пропав. Зараз він у розшуку.

Нагадаємо, що Білозір звинуватили у підтримці "секти Догнала", яка перевершила навіть "Біле братство". Священики кажуть, що співачка привозила до Догнала політиків і громадських діячів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація