Захисні костюми зверху ряси: як священники в Україні повертаються до роботи - фото

Правила щодо запобігання поширення нового коронавірусу посилили релігійні суперечки в Україні.

У захисних костюмах, рукавичках та масках: у такому вбранні важко одразу розпізнати священників, служба яких відновилася разом з послаблення карантину в Україні.

Про це йдеться у репортажі Associated Press.

Преподобний Ярослав Рохман, священик Української греко-католицької церкви, знову отримав можливість проводити богослужіння та відвідувати смертельно хворих. 

"Пацієнтам не вистачало підтримки і духовної турботи. Їм потрібен був священик. Їм потрібно було молитися і розмовляти", - сказав він, перебуваючи у паліативній установі в Івано-Франківську. 

Онкохвора Галина Шамінева, 34-річна мати двох дітей, з радістю зустріла священника, попри страхітливе захисне спорядження. "Я почуваюся краще - і все завдяки вам", - сказала вона з ліжка. "Мені справді потрібно було мати можливість сповідатися і причащатися". "Іноді я плачу, але я ніколи не здаюся. Я борюся до останнього подиху", - сказала жінка священнослужителю.

У Чернівцях преподобний Василь Гасинець також повернувся до проведення служб у греко-католицькій церкви, надягаючи рясу разом із захисним костюмом. Прихожани та учасники церковного хору також у масках.

"Наша церква була чистою до пандемії. І вона чиста під час пандемії. Ми поважаємо наших людей. Ми хочемо, щоб всі були здорові ", - сказав Гасинець.

Як зазначається, правила щодо запобігання поширення нового коронавірусу посилили релігійні суперечки в Україні. Православна Церква України і Греко-Католицька Церква підтримали обмеження щодо проведення богослужінь. Натомість УПЦ Московського Патріархату чинила опір.

Після того як УПЦ МП дозволила людям відвідувати великодні служби, правоохоронці порушили кримінальні справи проти п'яти священиків. Їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до восьми років. У Києві-Печерській лаврі понад 100 священнослужителів були заражені коронавірусом, і щонайменше троє померли.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація