Захисник Кожари повідомив про заяву його дружини із зізнанням у ненавмисному вбивстві Старицького

Захисник Кожари повідомив про заяву його дружини із зізнанням у ненавмисному вбивстві Старицького

Фото: Національна поліція України

Прокурор стверджує, що версію про причетність дружини ексміністра перевіряли, але доказів цього не виявили.

Дружина колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари подала заяву із зізнанням у вбивстві ексдиректора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького, у вбивстві якого підозрюють її чоловіка.

Про це під час засідання у Шевченківському райсуді Києва заявили адвокати ексміністра, повідомляє видання "Бабель".

Адвокати уточнив, що у заяві Марини Козерод, дружини Кожари, йдеться, що подія була казусом, тобто не залежала від її волі. Водночас представник прокуратури повідомив, що правоохоронці поки не отримували цю заяву.

За словами адвоката, у заяві також йдеться, що Кожара та Старицький у день загибелі останнього відпочивали разом у будинку ексміністра та вживали горілку. Увечері, між 21:00 та 22:00, Старицький нібито був у стані сп’яніння і тримав у руці пістолет. Кожара на той момент, за словами дружини, перебував на другому поверсі будинку. Адвокат не дочитав заяву до кінця, проте зазначив, що далі Козерод «намагалась відібрати пістолет» у Старицького. Також захист каже, що раніше дружина Кожари просила провести слідчі дії за її участі та говорила, що «може повідомити про виникнення поранення» у Старицького.

Водночас прокурор і представник сім’ї Старицького звернули увагу, що це формулювання каже лише про те, що вона була свідком, а не про визнання жінкою своєї провини. За версією слідства, саме Кожара застрелив Старицького. Прокурор стверджує, що версію про причетність дружини ексміністра перевіряли, але доказів цього не виявили.

Напередодні, ексміністру МЗС Леоніду Кожарі вручили підозру. Саме в його будинку місяць тому знайшли застреленого 56-річного бізнесмена Сергія Старицького. 25 березня пообіді Кожару на дорозі зупинили правоохоронці. І просто в машині повідомили про підозру. Світлини звідти опублікував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація