Захоплені українські кораблі виводять з окупованої Керчі – Крим.Реалії

Захоплені українські кораблі виводять з окупованої Керчі – Крим.Реалії

Фото: Крим.Реалії

Біля берегів Криму перебувають українські буксири. Ймовірно, щоб забрати захоплені судна.

17 листопада українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" в супроводі російської "берегової охорони" вивели з акваторії "Генмола" в окупованій Керчі.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Як зазначається, катери в супроводі російських кораблів йдуть Керченською протокою в бік Чорного моря.

Крим.Реалії пишуть, що місцевість на підступах до території військової частини, де перебували українські катери, перекрита, чергують російські поліцейські і люди в цивільному.

"Згідно з міжнародною базою відстеження судів Мarine Тraffic, українські буксири "Сапфір", "Титан" і "Гайдамаки" перебувають у Чорному морі біля берегів Криму, ймовірно, для того, щоб забрати захоплені Росією українські військові кораблі і супроводити їх до порту", - пише видання.

Додається, що станом на 10 годину ранку вони перебували навпроти Фороса, станом на 11.30 вони перебувають навпроти Алушти.

Раніше МЗС України надіслало Росії ноту з вимогою віддати кораблі Військово-морських сил ЗСУ, захоплені в Чорному морі в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. ЗМІ писали, що до 9 грудня, коли в Парижі відбудеться саміт лідерів країн "нормандської четвірки", РФ має повернути Україні три судна, захоплені 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали нідерландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація