Закарпаття підтопило: десятки будинків у воді і дороги, мов річки (фото)

Закарпаття підтопило: десятки будинків у воді і дороги, мов річки (фото)

Фото: ДСНС у Закарпатській області

Рясні дощі призвели до підтоплень домогосподарств, а мокрий сніг залишив без електроенергії сім населених пунктів Закарпаття.

У вівторок, 9 лютого, на Закарпатиі внаслідок рясних дощів, підняття рівня ґрунтових вод та захаращеності стічних відбулись локальні підтоплення дворогосподарств. Рятувальники 12 разів виїжджали для допомоги населенню під час яких було відкачано 1455 куб. м води.

Про це повідомили в ДСНС України у Закарпатській області.

Найбільше випадків зафіксовано в Ужгороді - 2 підвальні приміщення житлових будинків, 3 дворогосподарства та Мукачівському районі – 2 цокольні приміщення житлових будинків. По одному випадку підтоплень підвальних та цокольних приміщень зафіксовано у м. Виноградів Берегівського району, с. Колочава Колочавської ТГ Хустського району та м. Тячів.

Фото: ДСНС у Закарпатській області

Також надзвичайники долучились до відкачування води зі стічних канав та придорожніх каналів у с. Лучки Мукачівського району. Там підтопило десятки домогосподарств, а машини на дорозі просто плавали, наче човни, пише "Перший".

Фото: Перший кабельний

Також рятувальники відкачали воду у с. Вільхівка Хустського районів, аби у подальшому уникнути підтопленню дощовими водами місцевих житлових будинків.

Фото: ДСНС у Закарпатській області

За інформацією Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, відбулось підтоплення заплавних сільгоспугідь та пасовищ у населених пунктах Вільхівка, Н. Болотне, Кам’янське, Заріччя, Дюла, Стеблівка та с. Сокирниця.

Фото: ДСНС у Закарпатській області

Вночі, 10 лютого, через налипання мокрого снігу залишилися без електропостачання 7 населених пунктів Жденіївської ТГ Мукачівського району: смт Жденієво, с. Пашківці, с. Перехресний, с. Буковець, с. Розтока, с. Щербовець та с. Верб'яж Нижньоворітської ТГ. На місцях працюють аварійні бригади РЕМ.

Також надзвичайники попередили про погіршення погоди в регіоні 11-12 лютого. За інформацією Закарпатського центру з гідрометеорології, у зв'язку з виходом циклону з заходу та вторгненням арктичної повітряної маси очікується ускладнення погодних умов. Вночі та в першій половині дня 11 лютого передбачаються значні, в горах сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу з переходом в сніг. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини. Пориви північного вітру 15-20, подекуди до 25 м/с. Приріст снігу в горах до 10-15 см. На дорогах ожеледиця.

12 лютого значне зниження температури: вночі до 8-12°, вдень до 5-10° морозу, на високогір'ї протягом доби до 18-21° морозу. Такі погодні умови можуть призвести до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів; порушення, а на окремих ділянках гірських доріг - припинення руху автотранспорту. Впливати на роботу комунальної сфери та соціальної інфраструктури (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Нагадаємо, сьогодні, 10 лютого, на Закарпатті стовпчики термометрів покажуть від 0 до 12 градусів тепла.

Погода України: синоптики попереджають, що з Угорщини суне новий морозний циклон

Погода України: синоптики попереджають, що з Угорщини суне новий морозний циклон

Повʼязані теми:

Наступна публікація