Закрилася харківська автошкола, в якій навчалася винуватиця резонансної ДТП Олена Зайцева

Закрилася харківська автошкола, в якій навчалася винуватиця резонансної ДТП Олена Зайцева

Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Слідчі виявили порушення у діяльності школи.

У Харкові закрилася автошкола, в якій навчалася винуватиця резонансної ДТП Олена Зайцева.

Про це в ефірі ObozTV розповів начальник Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України Владислав Криклій.

За його словами, після ДТП слідче управління Харківської області виявило порушення у діяльності школи, про що повідомило акредитаційній комісії.

"Вони перевіряли наявність журналів, чи була присутня Зайцева на навчанні, чи розписувалася в журналах під час відвідування занять. Під час цього вони виявили певні недоліки в діяльності автошколи, про що повідомили нам. І ми вже це звернення розглянули", – розповів Криклій.

Комісія розглянула перелік порушень, які стосувалися матеріально-технічної бази, і запропонувала автошколі їх виправити.

"Розуміючи суспільний резонанс, я так вважаю, вони вирішили їх не виправляти. Тому що їм все одно би вже не дали нормально жити. Тому вони вирішили в принципі закривати діяльність автошколи", – сказав посадовець МВС.

Олена Зайцева просить пом'якшення покарання

Олена Зайцева просить пом'якшення покарання

Нагадаємо, кривава аварія сталася ввечері 18 жовтня 2017-го в Харкові. Тоді автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, внаслідок чого загинуло шестеро людей: п'ятеро загинули на місці, а шоста жертва аварії померла після тижневої коми

Зайцевій спочатку було призначено два місяці ув'язнення без права на внесення застави. Її родина оприлюднила звернення до сімей усіх постраждалих та загиблих, у якому попросила пробачення за доньку та запропонувала усім причетним матеріальну допомогу. Також суд взяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовтий колір світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення. 

Врешті, 27 лютого 2019 року обом водіям суд виніс вирок - 10 років за ґратами. Адвокат Геннадія Дронова, який свою провину так і не визнав, заявив: подаватимуть апеляцію. Оскаржуватимуть також і рішення суду про виплату компенсацій родинам загиблих та потерпілих. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація