"Залікувала" пацієнта до смерті: у Запорізькій області судитимуть лікарку

"Залікувала" пацієнта до смерті: у Запорізькій області судитимуть лікарку

Фото: УНІАН

Жінка неправильно поставила діагноз та призначила неправильне лікування.

У Запорізькій області на лаві підсудних опинилася лікарка-терапевт. Жінка "залікувала" пацієнта до смерті.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Запорізької області.

До суду поданий обвинувальний акт стосовно лікарки однієї з медичних установ Василівського району, яку звинувачують у неналежному виконанні своїх професійних обов'язків.

Слідством встановлено, що завідувачка терапевтичним відділенням комунальної медичної установи, розташованої у Василівському районі, невірно встановила діагноз 54-річному пацієнту.  Лікарка не проконсультувалася з  обласними спеціалістами, коли не змогла самотужки правильно виявити причину погіршення стану пацієнта, і обрала невірну тактику лікування. Через це чоловік помер.

За фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків  і халатного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, правоохоронцями було відкрите кримінальне провадження  за ч. 1 ст. 140 КК України. Зараз досудове розслідування завершено і справу передано до суду.

Нагадаємо, що у Кременчуці у лікарні інтенсивного лікування жінці запропонували зробити операцію за 40 тисяч гривень. Водночас кошти за неї мали бути сплачені неофіційно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація