Залізничники назвали попередню причину зіткнення потягів на Хмельниччині

Залізничники назвали попередню причину зіткнення потягів на Хмельниччині

Фото: Facebook/Dronarium Украина

Червоне світло проігнорував машиніст вантажного поїзду.

Масштабна залізнична аварія сталася на Хмельниччині на станції Нігин. Там зіткнулися потяги вантажний і пасажирський потяги, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Майже сотня київських школярів, які їхали зі столиці до Кам'янця-Подільського, пережили переляк, травми та кількагодинне сидіння у нерухомому потязі. "Спочатку нас раз затрясло, через три секунди ще раз, і потім почало трусити все", - розповідають очевидці. З їх слів, із верхніх полиць посипалися речі, а ті, хто стояв, попадали. Діти зізнаються, що було дуже страшно. "Ми якраз сиділи знизу, якби ми згори сиділи і без ремнів – було б жорстко. Там падали матраци, попадало все, чашки всі порозліталися, ми пили чай – окріп на дитину вилився. Ми ще різали ковбасу – і на Владика впав ножик", - кажуть пасажири, що пережили трощу. "У першому вагоні взагалі була паніка", - зізнається вчителька Надія Дмитренко.

На Хмельниччині зіткнулись пасажирський та вантажний потяги, є постраждалі

На Хмельниччині зіткнулись пасажирський та вантажний потяги, є постраждалі

Дві подруги з першого вагона якраз були у вбиральні. "Я вхопилася за кран, і коли почалися різкі рухи, я його відірвала і лобом своїм розбила скло – дзеркало", - твердить пасажирка потяга Богдана Ліхаманова. Усіх дітей спершу пересадили в останні вагони, а через дві години – в місцеві шкільні автобуси, якими вже й доправили до Кам'янця-Подільського.

Десятьох пасажирів довелося госпіталізувати із забоями, але незабаром сімох відпустили і вони продовжили екскурсію. Залишилися лише дві жінки та дівчинка. "Підозра на закриту травму живота. В нашому відділенні знаходиться жінка з переломом кісток гомілки, яка потребує оперативного лікування", - пояснив черговий травматолог Кам'янець-Подільської міської лікарні Павло Кузняк. Неля Попова зламала ногу під час евакуації. Вона уже десять років у батьківському комітеті і щоразу супроводжує доньку у таких поїздках. "Злізала, там же високо, і по гальці поїхала", - розповіла постраждала.

У сусідній палаті з пасажирами лежать машиніст та помічник вантажного потяга. Вони нічого не розповідають, але за версією слідства, саме ці двоє проігнорували червоне світло семафора. Маневровий тепловоз із 17 вагонами щебеню чомусь не пропустив пасажирський потяг, який їхав назустріч. "Він здійснював з кар'єру подачу вагонів на колію, порушив світлофор, виїхав на основний шлях, з-за повороту виїхав пасажирський потяг. Було мало часу для зупинення потяга, тому був здійснений наїзд", - твердить директор Південно-Західної залізниці Григорій Бевз.

Машиніст пасажирського потяга, який їхав з швидкістю близько 70 км/год, помітив локомотив і почав різко гальмувати. Зіткнення уникнути не вдалося, але якби не реакція кермувальника – наслідки могли бути значно трагічніші. Весь день після інциденту залізничники розчищали місце аварії. Вже цього вечора планують пустити перший потяг по цій ділянці.

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація