Замість повноцінного обіду: українцям розповіли про властивості справжнього шоколаду

Всесвітній день цього продукту відзначали напередодні.

Світ відзначив день найпопулярніших ласощів – шоколаду. Любителі солодкого не приховують захвату від такого свята, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"З шоколаду можна робити все. У нас шоколадні цукерки, фігурки, тафлі, драже, також на індивідуальні замовлення картини, екібана з квітів, або рояль чи мікрофон. Портрет людини можна намалювати із шоколаду", - перераховує технолог Ольга Федишин. Але для більшості цей продукт – просто чудовий спосіб порадувати себе і підняти настрій. "Любимо шоколад, знаємо, що сьогодні день шоколаду, набрали на подарунки", - зізнається Юрій Чернорусов.

ВідеоЇсти і не товстішати: ТСН з'ясувала вплив шоколаду на організм

У всесвітній День шоколаду ТСН збирала рецепти. Як виявилось, навіть при схудненні можна собі не відмовляти у солодощах, але потрібно знати правильні порції.

Їсти і не товстішати: ТСН з'ясувала вплив шоколаду на організм

Але виявляється, що шоколад підходить не всім. "Цей продукт в організмі людини не засвоюється. І вплив, як наркотична речовина. Якщо він засвоюється, то він не відкладається, він іде на виробництво, як будівельний матеріал клітин, гормонів, нейромедіаторів, він дуже корисний, як каталізатор реакцій", - пояснила дієтолог-імунолог Людмила Гончарова. Визначити вплив шоколаду на себе може спеціальний аналіз крові. Ласунка Людмила такий зробила. "Це був шок. Я думала: о Боже, що ж мені їсти", - зізнається вона.

Шоколад за вуглеводним складом – повноцінний обід. Тобто, щоб не пішло в сантиметри й кілограми, можна з’їсти пів стандартної плитки і трохи горіхів. Однак наступний прийом їжі робити лише через чотири години, а захочеться їсти вже за годину. Коли питанння стоїть так, каже кондитер, люди починають готувати. "Якість какао-бобів, коли ви робите самі – ви регулюєте відсотковість. Він набагато смачніший, тому що це не промисловий варіант, а для себе все найкраще і найсмачніше", - розповіла кондитер Дарина Чернуха. Шоколадні майстер-класи вона проводить ледь не щодня і каже, що головне – купити правильні какао-боби в кондитерських магазинах або вже готовий кондитерський шоколад у супермаркетах. Із нього вчить готувати класичні трюфелі – найпопулярніші цукерки.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна