"Замовник" та "організатор вбивства" Бабченка багато років дружать родинами

"Замовник" та "організатор вбивства" Бабченка багато років дружать родинами

Підозрюваний Борис Герман / Фото: УНІАН

Про це ТСН розповів бізнес-партнер В'ячеслава Пивоварника.

Підозрюваний в організації "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман звинуватив у замовленні цього злочину свого дуже близького друга. Про це ТСН розповів бізнес-партнер названого Германом "замовника" В'ячеслава Пивоварника.

Бізнес-партнер Пивоварника - Геннадій Крот - каже, що і він, і всі спільні знайомі були шоковані свідченнями Германа.

"Слава (Пивоварник – ред.) познайомив мене з Борисом (Германом – ред.) близько 7 років тому. Вони дружать дуже давно, дружать родинами і вхожі до родин одне одного. Ми у батька Бориса орендували офіс. Борис мене знайомив і з дружиною, і з дітьми… Наскільки мені відомо, у Германа не так давно були дуже серйозні проблеми, пов'язані з роботою, з заводом, ймовірно з цим "Шмайсером". Знаю, що сам В'ячеслав шукав в Україні адвокатів, юристів, які б допомогли Борису розібратись. Коли я вчора почув, як він назвав Славу, фактично члена родини, який носився з його дітьми, для мене це шок. Ми навіть в колі своїх друзів говоримо – невже Борю могли так залякати його проблемами, що він почав вибудовувати якийсь ланцюжок. Мені здається, що Борис, що Слава, вони настільки далекі від цього всього. Я собі цього навіть уявити не можу", - каже Геннадій.

Крот та Пивоварник мають спільний логістичний бізнес – компанію з організації перевезень морським транспортом та залізничні перевезення. Свого колегу Крот описує,  як "чудового "контактера", чудового менеджера, який вільно володіє кількома іноземними мовами, має дуже гарне коло спілкування в Україні, Росії, Китаї, європейських та африканських країнах". З Германом спільних справ Крот не мав, проте вважає його людиною дуже залежною від думки близьких.

"Борис, мені здається, людина, яка без згоди у великому родинному колі – з татом, мамою, дружиною, дітьми – з будинку не вийде", - розповідає підприємець.

Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив, що є агентом контррозвідки СБУ

Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив, що є агентом контррозвідки СБУ

Пивоварник вже тривалий час постійно живе в Росії. За словами Крота, він поїхав з України ще до початку російської агресії, оскільки зв'язався з представниками криміналітету та нажив собі проблем.

"Останнім часом, кілька років, Слава живе в Росії.  Через те, що тут (в Україні – ред.) він зв'язався з поганою компанією, яких вважав своїми друзями, а вони, як виявилось, мали стосунок до якихось неформальних кримінальних організацій. Яких саме, не знаю. Він, коли розповідав, що познайомився з якимось авторитетними представниками кримінального світу, я казав йому – Слава, в такій компанії, якщо просто відкриєш рота, вже будеш щось винен. І так і вийшло, що на нього так насіли, що він був вимушений поїхати", - поділився Геннадій Крот.

Відучора, розповідає бізнесмен, з Пивоварником немає жодного зв'язку – телефони вимкнені. Де він зараз перебуває – точно сказати не може, оскільки за родом своєї діяльності той у постійних робочих поїздках. Останній раз він говорив з партнером минулого тижня – обговорювали тарифи на залізничні перевезення з Узбекистану в Україну. А перед тим – близько трьох тижнів тому – Пивоварник телефонував з Китаю, з виставки електротранспорту, цікавився, чи немає в Україні замовника на муніципальний електротранспорт.

Крот з недовірою ставиться до заяв, що Пивоварник мав міцний зв'язок з російською владою.

"Він міг спілкуватись там з ким завгодно. Але, повірте, в нього настільки великі фінансові проблеми, що навіть якщо б він хоч на 5% мав стосунок до того, що пишуть, я думаю, він би мав зовсім інше матеріальне становище. Він постійно позичає гроші, постійно. Позичає в одних, щоб віддати іншим", - запевняє бізнесмен.

Організатор вбивства Бабченка хотів вбити активіста з Одеси та екс-офіцера ФСБ – Луценко

Організатор вбивства Бабченка хотів вбити активіста з Одеси та екс-офіцера ФСБ – Луценко

Батьки та сестра Пивоварника живуть в Україні – в Чопі. За словами Крота, батько обвинувачуваного Германом – патріотична людина, і родина шокована такими заявами близького друга родини.

ТСН зв'язалась з батьком так званого "замовника" – Степаном Пивоварником. Він називає всі заяви маячнею і навіть не хоче про це говорити. Вважає, що це могло статись через бізнес.

"Бориса я знаю, як він міг таке наляпати – незрозуміло", - сказав Степан Пивоварник телефоном.

Ані до родини В'ячеслава Пивоварника, ані до бізнес-партнера СБУ поки не навідувалась.

Нагадаємо, 29-30 травня українські спецслужби провели спецоперацію з інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка та затримали підозрюваного в організації цього вбивства. Затриманий – виконавчий директор українсько-німецького підприємства "Шмайсер", що виготовляє зброю, Борис Герман. 31 травня суд обрав йому запобіжний захід - два місяці арешту без права на заставу.

Куратором організації "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка, за словами Германа, був В'ячеслав Пивоварник, який нібито "у приватному фонді Путіна відповідає за Україну й теракти". У Кремлі зв'язки з названою особою спростовують.

Повʼязані теми:

Наступна публікація