Запаморочення та біль в печінці. Адвокат розповіла про погіршення стану політв'язня Балуха

Запаморочення та біль в печінці. Адвокат розповіла про погіршення стану політв'язня Балуха

Фото: Крим.Реалії

Наразі через сильні болі Балух вимушений приймати знеболювальне.

Український політв'язень Володимир Балух страждає від сильного головного болю, болю в спині та печінці, тому він змушений приймати знеболювальне, повідомляє "Кримська правозахисна група" з посиланням на його адвоката Ольгу Дінзе.

Зазначається, що Дінзе відвідала Балуха в СІЗО Сімферополя 10 вересня після судового засідання.

"У мого підзахисного хворобливий вигляд, він дуже погано себе почуває. Володимир страждає від сильного головного болю, у нього запаморочення, болить спина та печінка. Він приймає знеболювальне. Ситуація з голодуванням залишається без змін", -повідомила адвокат.

Раніше цього дня підконтрольний Росії Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу адвоката Балуха на відмову іншого суду в його умовно-достроковому звільненні.

Як повідомило видання "Крим.Реалії", Балух брав участь у засіданні по відеозв'язку з СІЗО. Балух тримає голодовку з 14 березня.

Нагадаємо, політв'язня Балуха в окупованому Криму засудили до п'яти років колонії та грошового штрафу через нібито знайдені в його селі боєприпаси і вибухівку. Активіст 19 березня оголосив голодування. Правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

Політв’язень Володимир Балух поздоровив українців з Днем прапора і Днем Незалежності

Політв’язень Володимир Балух поздоровив українців з Днем прапора і Днем Незалежності

До 5 вересня на вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії мав надати інформацію про стан здоров'я чотирьох політичних в’язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усеїна Куку та Сергія Литвинова. Стосовно Балуха, Росія доповіла, що українець не голодує.

Наступна публікація