Запаси на зиму: українцям розповіли, що з консервації корисне чи шкідливе

Дата публікації
Запаси на зиму: українцям розповіли, що з консервації корисне чи шкідливе

Фаворити для лікарів – заморозка та квашені продукти.

Ягоди і трави, овочі і фрукти, сушені, морожені, квашені і звісно ж консервовані – запаси на зиму уже є чи не в кожної родини. Але не всі резерви корисні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олена Гашинська виготовляє і продає варення. Вона ділиться екзотичним рецептом з гарбуза та цитрусових, але визнає: найпопулярнішими залишаються полуничне і малинове. Сушені трави, ягоди, фрукти, овочі – Оксана та Ігор Пилипенки до зими готуються ретельно. Запасаються й пастилою: "Це висушений сік із ягід і фруктів". "Якщо правильно сушити – випаровується тільки вода, ферменти зберігаються, мікроелементи, вітаміни", - переконана львів’янка. Крім того, українці забивають продуктами морозильні камери, а також квасять овочі та фрукти.

Чим варто ласувати, а від яких запасів на зиму краще відмовитись? Дієтолог Наталія Самойленко найперше радить мінімізувати вживання варення, бо воно збільшує глюкозу. На сухофрукти, виявляється, теж краще не налягати – лише по 2-3 штучки і аж ніяк не щодня. Натомість заморожені фрукти, ягоди та овочі – це справді корисно. Що ж до консервації – таке варево, та ще й з оцтом, категорично прибрати з раціону. Воно може загострити деякі недуги, "особливо, якщо організм хворіє на сечокам’яну хворобу" чи "так само в людей, котрі мають захворювання суглобів". А от квашені продукти не лише стимулюють імунітет, але й сприяють підвищенню тривалості життя.

Кореспондентка ТСН Олена Лоскун

Запаси на зиму: які консервовані продукти можуть загострити хвороби

Запаси на зиму: які консервовані продукти можуть загострити хвороби
Наступна публікація