Запізнення та скарги. У центрі оцінювання якості освіти відзвітували про початок ЗНО

Запізнення та скарги. У центрі оцінювання якості освіти відзвітували про початок ЗНО

Фото: УНІАН

24 травня оприлюднять правильні відповіді на завдання.

В Українському центрі оцінювання якості освіти відзвітували про початок зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це йдеться в повідомленні центру.

Зокрема, сьогодні, 23 травня, стартувала основна сесія ЗНО 2017 року. Цьогоріч участь у тестуванні з української мови та літератури взяло 230 053 особи, що становить 95,9% від загальної кількості зареєстрованих. 2016 року явка учасників на тестування з цього предмета становила 95,07%.

Повідомляється, що 36 учасників ЗНО не змогли потрапити у пункт тестування через запізнення, 58 – через відсутність одного з обов'язкових документів.

Проведення оцінювання забезпечувало 39 817 осіб, а за дотриманням процедури стежили 567 громадських спостерігачів і 58 представників ЗМІ.

Зазначається, що у кількох пунктах тестування учасники виявили брак друку в сертифікаційних зошитах, коли неможливо було прочитати окреме слово. Тож довелося надавати зошити відсутніх учасників.

"Крім того, у завданні № 20 зовнішнього незалежного оцінювання з української мови запропоновано два ідентичні варіанти відповіді. Попри те, що правильні відповіді до завдань будуть оприлюднені лише завтра, інформую, що за висновками предметної фахової комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти, наявність двох ідентичних варіантів у цьому завданні не впливає на вибір правильної відповіді, а отже і на результат учасників", - повідомив директор центру Вадим Карандій.

За підсумками сьогоднішнього ЗНО до регламентних комісій 9 регіональних ЦОЯО надійшло 12 апеляційних заяв на порушення процедури тестування. Половина з них – від учасників, у яких знайшли заборонені засоби зв'язку, пристрої збереження та відтворення інформації тощо.

Результати ЗНО з української мови і літератури планують оголосити до 15 червня.

Нагадаємо, в Україні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Традиційно воно бере свій початок із тестів з української мови та літератури, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Не менше традиційним був мандраж випускників перед початком складання іспиту. Одні давали собі раду сповільненням ритму дихання, питтям води маленькими ковтками, інші – читали молитви чи сподівалися на фарт. Від хвилювання абітурієнти забували приносити паспорти та губили в останні хвилини сертифікати – у столиці зранку довелося друкувати кілька дублікатів, бо без сертифікатів до ЗНО не допускають. 

Загалом абітурієнтам належить написати твір і виконати 57 тестових завдань, які перевіряють не тільки механічне запам'ятовування матеріалу, але й вміння мислити, аналізувати. Списати на тестуванні вкрай складно – в останню хвилину надійшло розпорядження обшукувати учасників ЗНО, поліція забезпечила металодетектор. Крім мобільного, під забороною також флешки, навушники, навіть смарт-годинники – за виявленні гаджети відразу анулюється робота. Можна користуватися тільки ручкою, і то лише чорного кольору – для сканування робіт. 

Початок ЗНО: частина абітурієнтів здала перше тестування з української мови та літератури

Початок ЗНО: частина абітурієнтів здала перше тестування з української мови та літератури

Повʼязані теми:

Наступна публікація