Запізно вкололи сироватку: під Запоріжжям через укус гадюки у 6-річної дитини розвинулася гангрена

Запізно вкололи сироватку: під Запоріжжям через укус гадюки у 6-річної дитини розвинулася гангрена

Фото: Віктор Севідов

Укол сироватки дівчинці зробили лише через 11 годин.

У Запорізькій області у 6-річної дитини після укусу змії погіршився стан здоров'я. У дівчинки розвинулася гангрена.

Про це повідомляє "Суббота".

Так, днями в 6-річна дівчинка гралася на природі, де її за палець руки вкусила гадюка. Дитину доправили до лікарні в Енергодарі. Сироватку проти зміїної отрути дитині вкололи лише через 11 годин. 

За словами рідних постраждалої дівчинки, її перевели в опікове відділення для пересадки шкіри через появу у неї сухої гангрени в області укусу. 

"Але могло бути і по іншому, якби не було втрачено дорогоцінний час, коли отрута поширювалася по руці і по всьому організму", - розповіла подруга родини дівчинки Марія Джунь.

За словами головного лікаря Енергодарської СМСЧ №1 Андрія Бредіхіна, антитоксин проти зміїної отрути на складі був, але виявилося, що він протермінований. Під час перевірки з'ясувалося, що термін дії закінчився ще 30 квітня, через це препарат дитині колоти не стали.

Дитині провели у медзакладі терапію з дезінтоксикації, а сироватку їй вкололи лише коли доправили в обласну лікарню Запоріжжя, через 11 годин.

Нагадаємо, що у селі Хлівчани Червоноградського району, що на Львівщині, змія вкусила в кисть лівої руки 73-річну жінку. Потерпілу доправили до лікарні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація