Запорізький митрополит МП заявив про готовність свідчити у справі проти єпархії

Запорізький митрополит МП заявив про готовність свідчити у справі проти єпархії

Священик відмовився відспівати загиблу дитину.

Митрополит Запорізької та Мелітопольської Української православної церкви Московського патріархату  Лука (Андрій Коваленко) заявив, що готовий давати свідчення в рамках відкритого досудового розслідування дій, вчинених представниками його єпархії, що спричинили конфлікти та сутички.

Прокуратура Запорізької області відкрила розслідування одразу за кількома статтями. Лука ж заявив про готовність свідчити під присягою.

"Як я дізнався з офіційного повідомлення, ми розпалюємо, здійснюємо розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Але ображають нас. А ми розпалюємо? Розпалюємо своєю присутністю? Але ми громадяни України. І те, що стосується мови – те, що у нас священики – будь ласка, ніхто не забороняє говорити (українською мовою – Ред.). Що ми забороняємо нашу державну мову там написано. Також нас у цьому звинувачують. Я не знаю таких заборон. Що канонічно відбувається утиск вибірково релігійних свобод і прав вірян. У нас є канони, і ми живемо тими канонами, яким вже понад 2000 років", - наводить його цитату "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, на початку січня в Запоріжжі священики УПЦ (МП) відмовилися відспівувати трагічно  загиблого маленького хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті. Це викликало обурення у багатьох громадян не тільки в Запоріжжі й області, а й у інших регіонах. У багатьох населених пунктах відбулася акція "Принеси ляльку" – учасників закликали залишати іграшки під дверима церков Московського патріархату.

СБУ було розпочато розслідування щодо фактів вчинення окремими представниками УПЦ МП та ГО "Союз православний "Радомир" умисних дій, що були направлені на розпалювання національної і релігійної ворожнечі та ненависті.

У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика

У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація