Запросив на екскурсію та пінту пива: британський депутат написав лист полоненим українським морякам

Запросив на екскурсію та пінту пива: британський депутат написав лист полоненим українським морякам

Фото: Фото Олександри Устінової

Він побажав військовополоненим повернутись до своїх родин.

Джон Віттінгдейл, глава Групи дружби з Україною в парламенті Британії, надіслав листи українським морякам, яких російські силовики захопили біля Керченської протоки.

Лист оприлюднило посольство України у Великій Британії у Twitter.

Віттінгдейл звернувся до моряків від імені Групи дружби з Україною у парламенті Великої Британії та побажав їм усього найкращого 2019 року.

"Я дуже сподіваюся, що в найближчому майбутньому ви повернетеся додому до своїх родин. Я також буду радий одного дня провести вам екскурсію парламентом Британії та запросити вас на пінту пива! Будьте сильними!" - написав Віттінгдейл.

Фото: Twitter \ Посольство України у Великій Британії

Зазначимо, до Групи дружби з Україною у парламенті Британії входить понад 40 депутатів.

"Ми вдячні Джону Віттінгдейлу, який від імені Групи дружби з Україною в парламенті Великої Британії надіслав листи підтримки капітанам та екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією внаслідок акту агресії 25 листопада 2018 року", - написали у посольстві України у Великій Британії.

Україна позивається проти Росії через захоплення кораблів та моряків у Керченській протоці

Україна позивається проти Росії через захоплення кораблів та моряків у Керченській протоці

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом так звані суди заарештували їх на два місяці.

29 листопада полонених біля Керченської протоки українських моряків перевезли до Москви - до "Лефортово". Про це повідомив адвокат одного з арештантів, поскаржившись, що йому не дозволили зустрітися з підзахисним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація