У Харківській області викрили поліцейських-"перевертнів": чим вони займалися

У Харківській області викрили поліцейських-"перевертнів": чим вони займалися

У Харківській області викрили поліцейських-"перевертнів": чим вони займалися

Фото: Прокуратура Харківської області

За "свободу" одного наркозалежного копи просили від 500 до 1000 доларів США.

Ще двом правоохоронцям у Харкові і одній цивільній особі, які вимагали хабара у наркозалежних, вручено підозру. Поліцейські відсторонені від займаних посад і тримаються під вартою.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

"У ході досудового розслідування встановлено, що кілька співробітників Київського відділу поліції ГУНП в Харківській області організували злочинну схему по вимаганню коштів у громадян. Вони затримували наркозалежних, коли ті забирали наркотики із "закладок", та вимагали у них кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності. Гроші мали приносити родичі затриманих, а самих затриманих не оформлювали належним чином", - розповіли у прокуратурі.

За результатами слідства, гроші у рідних забирали спільники - цивільні особи і передавали їх правоохоронцям. Ціна за "свободу" одного наркозалежного складала від 500 до 1000 доларів США. "За час роботи такої схеми поліціянти встигли заробити більше 150 тисяч гривень. У ході попереднього розслідування було задокументовано 5 фактів отримання хабарів", - повідомили у прокуратурі.

Шести поліцейським і одній цивільній особі на сьогодні вручено підозру. Правоохоронці відсторонені від займаних посад і тримаються під вартою. Спільник з цивільних перебуває під домашнім арештом. Наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу ще двом правоохоронцям.

Якщо вину правоохоронців доведуть, їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Самі харків’яни продовжують скаржитися на велику кількість наркозалежних на вулицях міста. Чимало наркозалежних, за словами містян, серед білого дня шукають закладки навіть на дитячих майданчиках.

Нагадаємо, раніше у Києві силовики затримали адвоката одразу після одержання ним коштів для подальшої передачі судді Оболонського районного суду. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація