Засідок у кущах не буде: дорожня поліція обіцяє уникати методів ДАІ

Засідок у кущах не буде: дорожня поліція обіцяє уникати методів ДАІ

Фото: УНІАН

За перевищення швидкості поки що не каратимуть, бо відсутні сертифіковані прилади вимірювання.

В Україні запрацювала дорожня патрульна поліція. 70 поліцейських у складі 20 патрулів уже виїхали на чотири траси державного значення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вони зайняли вісім стаціонарних постів, які раніше використовувала ДАІ. Однак обіцяють, що це єдина подібність – в усьому іншому схожими на попередніх автоінспекторів копи не будуть. "Горезвісних засідок у кущах не буде. Патрульний екіпаж знаходиться в режимі патрулювання", - пояснив перший заступник керівника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

В Україні з'явилась дорожня патрульна поліція

В Україні з'явилась дорожня патрульна поліція

Підрозділ не виділятимуть формою окремого взірця, також відсутні висміяні автомобілістами смугасті жезли. Поліцейські наголошують, що серед них немає жодного колишнього даішника. "Ніякої окремої структури немає. Патрульний поліцейський може нести службу на трасі, так і в подальшому він може нести службу в місті", - пояснив Білошицький.

Поки що нові копи контролюватимуть 1200 км трас Київ – Харків, Київ – Зборів, Луцьк – Ковель та Ягодин – Сарни. У планах покрити 9 тисяч кілометрів доріг. Якихось додаткових повноважень дорожній патрульній поліції не додали, тож новацій для водіїв наразі не буде. "Зупиняємо тільки за порушення ПДД – ті, які ми бачимо. Тобто зафіксовані не в автоматичному режимі. Явна технічна несправність, фари не працюють, задні габаритні", - пояснив лейтенант поліції Микола Михайлюк.

За перевищення швидкості поки що не зупинятимуть, бо в Україні досі немає сертифікованих приладів. Натомість ефективно обіцяють виявляти авто, що перебувають у розшуку. Перші враження водіїв про дорожніх копів – позитивні. "Гарно виглядають. Дуже скромно і дуже професійно спілкуються. Приємно спілкуватися з такими людьми. І є гордість певна за те, що помінялося структура. Є віра в те, що на краще буде змінюватись", - зізналася киянка Інна Віннічук.

У планах дорожньої поліції – перетворити стаціонарні пости на станції патрульної поліції із залученням інших дорожніх служб, щоби швидше допомагати водіям у разі ДТП та надзвичайних ситуацій.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація