"Застарілість та несправність боєприпасу": у Львівській області в приватний двір упала зенітна ракета

"Застарілість та несправність боєприпасу": у Львівській області в приватний двір упала зенітна ракета

Архівне фото / Фото: modernweapon.ru

Ніхто з людей не постраждав.

У Львівській області у приватний двір упала зенітна ракета. Її під час навчань випустили українські військові.

Це сталося вчора, 2 квітня. Сьогодні, 3 квітня, ситуацію прокоментував міністр оборони Андрій Таран.

"Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет (ЗРК). Одна з таких ракет впала у двір. Ніхто не постраждав, жодних руйнувань не відбулося. Причиною падіння зенітної ракети на подвір’я приватної садиби на Львівщині 2 квітня стала застарілість та несправність боєприпасу", - сказав міністр.

Таран зазначив, що, за попередніми результатами розслідування, найбільш вірогідною причиною цього інциденту стала технічна несправність ракети, виготовленої 35 років тому.

Міністр уточнив, що торік ракета була перевірена та визнана придатною для використання. Але далася взнаки застарілість бортової апаратури.

"Мною ухвалене рішення призупинити стрільби ЗРК до завершення розслідування та проведення додаткової експертизи усіх ракет цієї серії", - сказав Таран.

Нагадаємо, в Одеській області випробували новітні протикорабельні ракети “Нептун”. Ці ракети потопили мішень за понад сотню кілометрів від українського берега. Якщо минулі рази зброю перевіряли лише на дальність польоту, цього разу розробники довели - нам вже є чим топити флот агресора.

Повʼязані теми:

Наступна публікація