Заступник мера Сум опублікував фото з концтабору з підписом "ЛГБТ-прайд здорової людини". ГПУ відкрила справу

Заступник мера Сум опублікував фото з концтабору з підписом "ЛГБТ-прайд здорової людини". ГПУ відкрила справу

Фото: ТСН.ua

Через скандальний пост відкрили кримінальне провадження.

Заступник міського голови Сум Максим Галицький напередодні проведення Маршу рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти у своєму Facebook розмістив скандальний допис і потім його видалив.

Галицький опублікував чорно-біле фото ув’язнених у нацистському концтаборі із підписом: "ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю – не за горами час, коли т.зв. прайди виглядатимуть саме так".

На цей допис вже відреагували у прокуратурі. Речниця генпрокурора України Лариса Сарган на сторінці у Twitter  повідомила, що розпочато кримінальне провадження

Фото: Лариса Сарган/Twitter

"За фактом подібних висловлювань розпочато крим.провадження за ч. 1 ст. 161 ККУ - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі... Слідство доручено ГУ НП в Сумській області", – йдеться в дописі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що акцію проти Маршу рівності планували пронести презервативи із фекаліями та закидати ними учасників КиївПрайду та правоохоронців. За попередньою інформацією у марші взяли участь кілька тисяч осіб, у колону намагали увірватися кілька противників маршу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація