Заступника міського голови Черкас зі спільниками підозрюють у розтраті 3,3 млн гривень

Заступника міського голови Черкас зі спільниками підозрюють у розтраті 3,3 млн гривень

Фото: Національний банк України

Підозри оголошено чотирьом фігурантам справи.

Прокуратура Черкаської області підозрює заступника міського голови, заступника керівника одного з департаментів міськради та підприємця з чоловіком у розтраті більш ніж трьох мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронців.

"Слідством установлено, що посадові особи Черкаської міської ради за попередньою змовою між собою, маючи на меті розтрату бюджетних коштів на користь третьої особи, залучили до своєї протиправної діяльності приватного підприємця та її чоловіка. Саме з приватним підприємцем зазначені посадовці в 2017 році від імені департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради уклали договори поставки товару. Достовірно знаючи, що обумовлений товар не закуплявся та не постачався, а отже, умови договору в дійсності не виконано, вказані посадові особи підписали акти прийому-передачі майна та договори про передачу товару на зберігання, внаслідок чого за нібито надані послуги підприємцю з бюджету перераховано більш як 3 млн. 260 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у четвер, 7 червня, чотирьом фігурантам справи повідомлено про підозру у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. 

Нагадаємо, директору комунального підприємства "Львівтеплоенерго", депутату Львівської обласної ради оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення через службову недбалість. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація