Заступника начальника Одеської митниці затримали за хабарництво

Виконувача обов'язків заступника начальника Одеської митниці викрили на хабарі у 600 доларів. 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою державної фіскальної служби викрили на хабарництві виконуючого обов'язки одного з керівників Одеської митниці.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисник систематично вимагав гроші від суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності за сприяння в оформленні вантажів за зниженою митною вартістю та не створення штучних перешкод при ввезенні товарів.

Також на своїй сторінці у facebook про це написав генпрокурор Юрій Луценко.

 

"У разі відмови сплатити гроші посадовець погрожував підприємцям суттєво загальмувати оформлення та пропуск вантажів на територію України", – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали митника  у службовому кабінеті під час отримання від місцевого комерсанта шестисот доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ викрила слідчого одного з районних управлінь поліції Києва на вимаганні 10 тисяч доларів. Зокрема, поліцейський через посередника вимагав гроші від киянки за непритягнення її до кримінальної відповідальності за шахрайство. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація