Засудженим у Греції на 180 років в’язниці українцям можуть пом’якшити вирок - консул

Засудженим у Греції на 180 років в’язниці українцям можуть пом’якшити вирок - консул

Фото: УНІАН

Українців покарали за нелегальне перевезення мігрантів.

Засудженим у Греції музиканту івано-франківського гурту "Перкалаба" Сергію Шваюку та його товаришу Петру Литвинчуку можуть зменшити термін ув’язнення.

Про це заявив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, пише "Українська правда".

"Верхньою межею санкції за таке правопорушення є 25 років. Цифри, що є вищими, ніж 25, - морально-пропагандистські або превентивні", - наголосив він.

За словами Кирилича, аналіз вироку дає підстави вважати, що суд вперше за останні 3 роки застосував найменший коефіцієнт - 6 років за кожного перевезеного нелегального мігранта.

"Є підстави сподіватися, що 6 років за кожного буде зменшено до 5, а це означатиме перекваліфікацію статті на 1/5  або 1/3 терміну загального відбуття терміну покарання (т.зв. "філакіси") і - звільнення, можливо, через нетривалий проміжок часу", - додав представник МЗС.

Окрім цього консул зазначив, що адвокат готує апеляцію на рішення грецького суду.

Нагадаємо, суд грецького міста Пірей засудив до 180 років в'язниці музиканта івано-франківського гурту "Перкалаба" Сергія Шваюка та його друга Петра Литвинчука. Суд над українцями відбувся 20 липня, обох визнали винними у перевезенні нелегальних мігрантів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація