Батько львівських дітей-мауглі вважає, що з нього зробили цапа-відбувайла

Батько львівських дітей-мауглі вважає, що з нього зробили цапа-відбувайла

На повну реабілітацію дітей-мауглі надії мало, кажуть медики

Засуджений до двох років в'язниці Кучумов не визнав своєї провини у жахливому стані дітей.

Батько львівських дітей-мауглі Любомир Кучумов вважає себе невинним у тому, що сталося з дітьми, йдеться у сюжеті випуску ТСН.19:30.

Напередодні львівський суд виніс своє рішення у справі дітей подружжя Кучумових - їхніх двох синів виявили в будинку у жахливих умовах, вони не могли ходити і говорити.

За батьківський недогляд батьку дали два роки в'язниці. Кучумов учинив злочин середньої тяжкості, своєї вини не визнав і не розкаявся.

Саме тому суд дав йому два роки реального, а не умовного ув'язнення. Аргументи батька про те, що він постійно навідує дітей у лікарні і розпочав ремонт у хаті - не допомогли. Засуджений уважає вирок надто суворим.

"Я не спричиняв інвалідства дітей, просто знайшли цапа відбувайла. Це і суд чудово знає і всі знають, що це вплине дуже негативно на здоров'я моєї дружини, вона цього не перенесе. На користь дітям це теж не піде", - каже Кучумов.

За батьківський недогляд два роки в‘язниці отримав батько дітей-мауглі у Львові

За батьківський недогляд два роки в‘язниці отримав батько дітей-мауглі у Львові

Адвокат засудженого готує апеляцію. Його аргумент - Кучумов ніякої суспільної небезпеки не несе.

"Те, що трапилося, то в силу життєвих обставин. Неодноразово звертався за допомогою у різні соцслужби, допомоги не отримував. А 14 років, враховуючи те, що його дружина хвора, діти хворі, він самотужки намагався вийти з ситуації. Врахувати все це суд повинен був би і призначити більш м'яке покарання", - вважає адвокат Кучумова Олег Волкун.

Прокуратура ж вироком задоволена. У відомстві вважають покарання відповідним вчиненому злочину.

Мати ж дітей - Наталя Білонога - потрапила до психлікарні. Спілкуватись із журналістами вона відмовилася. Також іще до того, як її визнали неосудною, жінка заборонила знімати дітей. Лікарі кажуть - мама постійно запитує про синів, найбільше її цікавить, чи вони не голодні.

Медики сподіваються, що дітей таки вдасться навчити ходити, і хоча б частково - обслуговувати себе самим. Утім, за словами лікарів, діти, найпевніше, цілком не реабілітуються. Після курсу в психлікарні їх відправлять до інтернату. Засуджений батько вже позбавлений батьківських прав. Матері на час лікування суд заборонив бачитися з дітьми.

Нагадаємо, на початку липня соціальні працівники виявили двох хлопчиків – 6-річного Юрка та 14- річного Любомира, яких батьки своїм недоглядом довели до інвалідності. Діти не ходили, не бували на вулиці і не розмовляли. У них були воші і залишки корости. Соціальні працівники забрали хлопців до лікарні.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація