Засуджений у "справі про рюкзаки Авакова" компенсував державі збитки на 4,8 млн грн

Засуджений у "справі про рюкзаки Авакова" компенсував державі збитки на 4,8 млн грн

Фото: МВС

Підприємець Литвин визнав себе винним.

Засуджений у справі про розкрадання коштів під час закупівлі рюкзаків для потреб Національної гвардії (так званій "справі про рюкзаки Авакова") підприємець Володимир Литвин повністю компенсував заподіяну державі шкоду.

Про це розповів його адвокат Олексій Кучер, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Литвин, який визнав себе винним, повернув у скарбницю 4,8 млн грн, як це було передбачено угодою зі слідством.

"Він компенсував збитки у повному обсязі, як це передбачено угодою про визнання провини. Він також відшкодував судові витрати", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 2015 року МВС закупило п’ять тисяч наплічників для Нацгвардії. За версією слідства, ціна товару була завищеною, а якість не відповідала стандартам.

На початку листопада 2017 року сина очільника МВС Олександра Авакова затримали представники НАБУ. Його підозрювали в поставках рюкзаків для поліції за завищеними цінами. Згодом суд відпустив його під особисте зобов'язання батька-міністра Арсена Авакова з вимогою здати всі паспорти до Державної міграційної служби. На чоловіка надягнули електроний браслет. А пізніше зняли арешт з майна у Києві та Харкові, що був накладений після низки обшуків. Втім, Солом'янський суд Києва згодом поновив арешт на майно сина міністра внутрішніх справ України.

Також через підозру у розтраті понад 14 млн грн під час тендеру щодо постачання рюкзаків для МВС було затримано колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. За версією слідства, він був причетним до закупівлі коштом МВС України рюкзаків за ціною, яка була суттєво вища за середньоринкову. При цьому товар не був поставлений вчасно і не відповідав встановленим вимогам. У результаті держава зазнала збитків у розмірі понад 14 млн грн.

У липні 2018 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу проти Олександра Авакова та Сергія Чеботаря. Третій підозрюваний, представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин, за словами прокурора нібито "визнав провину у шахрайстві та підробці документів". 

11 вересня 2018 року Червонозаводський суд Харкова прийняв рішення у справі про закупівлю силовиками рюкзаків. Суд затвердив угоду із Литвином, який узяв усю вину в справі рюкзаків на себе. Суд призначив Литвину 2-річний випробувальний термін. Також обвинувачений має відшкодувати 368 тисяч гривень, витрачені на експертизи у справі. 

"Рюкзаки Авакова": САП закрило справу проти Олександра Авакова і Сергія Чеботаря

"Рюкзаки Авакова": САП закрило справу проти Олександра Авакова і Сергія Чеботаря

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація